Auto A /C Kompressor Problem

På de varma, varma sommardagarna du räkna med bilens luftkonditionering för att göra inomhusluften tolereras. Nyckeln till en väl fungerande systemet är kompressorn som är i centrum för en auto: s A /C-systemet. Ett problem med kompressorn kan ibland fastställas enkelt, så det är viktigt att veta vilka typer av problem kan uppstå. Hus Till hennes skull, är familjens bil A /C hade bättre fungerar
Fakta

A /C kompressor är typiskt en kolv-driven köldbärarpumpen fastskruvad på framsidan av motorn. Det är vanligtvis drivs av en rem från motorns vevaxel remskiva. A /C kompressor slås på och av med en magnetisk koppling som ingriper när elektrisk ström flyter genom en spole på kompressorn.
Funktion

auto A /C kompressor ger den nödvändiga inre trycket i A /C-system som tillåter kylmediet att bläddra genom kylaren (högtryckssidan) på sin väg till förångaren (lågtryckssidan) och tillbaka igen.


Problem

När din A /C kompressor misslyckas, kommer det brukar resultera i något av följande problem: missljud, komplett beslag, köldmedium läckage eller problem tryck. De flesta av dessa problem kommer att kräva ersättning av kompressorn, men ibland om en läcka är fast besluten att komma från kompressorns axeltätning, kan tätningen bytas utan att demontera kompressorn. Ett annat problemområde kan vara kompressorkopplingen. Du kan kontrollera kompressorns koppling genom att kontrollera spänningen vid kopplingen magneten. Även om det inte precis en kompressor problem, ibland en felaktig tryck eller temperatur cykling switch kan resultera i kompressorn inte fungerar.
Typer
p Det finns fem typer av auto A /C kompressorer - veven kompressorn, den axiella kompressorn, den radiella kompressorn, den lamellvakuumpump kompressorn och scroll kompressor. Veven typ är kolv-driven, som är den axiella typen, medan den roterande vingtyp fungerar som en oljepump, och den radiella typen använder en axel-monterad excentrisk att driva kolvar. Den scroll typ använder en kretsande spiral församling att uppnå pumpande.
Överväganden

Även om det är sällsynt, ibland en tekniker kan ta och se över en felaktig auto A /C kompressor. Dock är specialiserad kunskap och erfarenhet som krävs, och för det mesta, är det lättare att bara byta kompressorn med en ny eller begagnad. En annan faktor är att se till att problemet är diagnosen korrekt, eftersom något så enkelt som en trasig cykel switch kan ge symtom som liknar dem från en dålig kompressor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124997.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.