Bränslefiltret Typer

Bränsle filter tjänar ungefär samma syfte som olja och luftfilter, men de är särskilt utformade för att skydda bilens bensintank, bränsleledningar och insprutare eller förgasare.
Fuel filter håller motorer i trim.
Fördelar

Fuel filter är installerade på gas-eller dieseldrivna fordon för att skydda bränslesystemet från att skadas av främmande föroreningar som smuts, vatten och rost, vilket kan orsaka prestandaförsämring och eventuellt motorhaveri.
Platser

En in-line-filter är fäst direkt i banan av insprutningssystemet. <
p> är ett element /patronfilter ansluten till en extern hölje som gör att bränslet att avleda från insprutningssystemet, genom filtret och tillbaka in i insprutningssystemet.

Filter kan också vara placerad i bränsletanken själv . Enligt syntheticwarehouse.com, gör dessa filter inte behöver bytas så ofta som andra typer.
Typer

Enligt pickyguide.com, gör ett primärt filter inte levereras som standard med nya fordon och måste köpas separat. Denna typ av filter måste anslutas externt till insprutningssystemet och levereras med en mängd funktioner, som möjligheten att tjäna som en vattenavskiljare samt ett filter.

Ett sekundärt filter ligger direkt i intaget av förgasaren systemet och kan även hållas i en behållare som är monterad utvändigt på dieselmotorer.
Pre-Tank Filter

Pre-tank filter görs av en tratt-formad metall eller plast mesh och är belägna där bränsle hälls i ett fordon. Dessa är användbara för att fånga stora skräp när bränslet hälls i stället pumpas in i fordonet.
Överväganden

Kontrollera och byt dina bränslefilter regelbundet för att maximera din motors livslängd och prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124991.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.