Hur Oil K & N Filter

Den mindre restriktiva luftfilter är, desto bättre bilens körsträcka och prestanda kommer att vara: din motor måste arbeta hårdare för att dra luft genom igensatta luftfilter. Ju hårdare din motor har att arbeta för att andas, desto mer bränsle drar, är att hålla bilens luftfilter ren en av de många rekommendationer för förbättrad bränsle körsträcka från US Department of Transportation. K & N luftfilter använda principen om ett oljebad --- ett oljat, permanent filter --- istället utbytbara filter papper för att fånga smuts och hålla din motor renare intag systemet. Saker du behöver
K & N Laddningsapparaten Kit (sprutflaska eller aerosol)
Visa fler instruktioner
1

Ansök K & N luftfilter Cleaner till båda sidor av filtret. Ett milt rengöringsmedel kan användas, men K & N: s hemsida varnar att, om du använder ett milt rengöringsmedel, "bör man till fullo skölja ut Sköljning tvättmedel ur ett filter liknar få tvål ur en svamp,. Det är inte så lätt att göra. "

Låt renare stå på filtret i 10 minuter för att lossa fett och smuts. Skölj filtret i ett lågt tryck ström av rent vatten, som håller filtret så att vattnet rinner ner vecken, skölja ur den rena sidan av filtret bara, tills Filter Cleaner är helt sköljas ur filtret. Låt filtret lufttorka, eller torka den med en låg-tryck tork, såsom en hårtork --- mer tryck än det förstör filtret. Inte olja filtret tills det är helt torrt.
2 p Om din laddningsapparaten Kit kom med en sprutflaska, pressa en tunn linje av olja på toppen av vecken på den smutsiga sidan av K & N filtrera. Om det kom med en aerosol kan, spraya ett tunt lager olja över framsidan och baksidan av filtret. K & N rekommenderar sitt eget märke av olja, K & N luftfilter olja, eftersom, enligt K & N hemsida, med hjälp av andra petroleumprodukter, "såsom transmissionsolja och motorolja kommer att mjukna och förstöra kanterna Gummitätning. Starka lösningsmedel och bensin hårdnar gummitätningar orsakar filtret för att förvränga. "Addera 3

Vänta tills oljan att absorberas av filtret, ca 20 minuter. Titta på den rena sidan av filtret för områden som har en ljusare färg, men bör oljas tills de är mättade. När filtret är ordentligt laddad med olja, kommer det att ha en jämn röd färg över hela ytan på båda sidor.
4

Låt filtret helt absorbera oljan innan installationen. När överflödig olja runnit, installera filtret.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124935.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.