Hur man kan förbättra en Subaru bränsle körsträcka

Subaru har ett rykte för att producera bränslesnåla fordon. Den biltillverkare producerar mestadels små bilar, som får några av de bästa gas körsträcka på vägen. Men även de mest bränsleeffektiva bilar behöver lite hjälp för att hålla sin gas körsträcka på en optimal nivå. De flesta av de sätt du kan förbättra din Subaru bränsle körsträcka är rutinunderhåll. Saker du behöver
Lufttrycksmätare
Bilvax
Extra tändstift
Byte luftfilterelement
Byte bränslefilter
extra olja
Visa fler instruktioner

1

Ta bort alla överflödiga poster från din stam och lastutrymme. Detta kommer att minska den totala vikten av fordonet, och därmed förbättra din bränsleekonomi.
2

Kontrollera lufttrycket i däcken minst en gång i månaden. Din bränsleekonomi liksom livslängden på dina däck kommer att drabbas om dina däck är lite på trycket. Kontrollera etiketten på dörrkarmen på din bil för att ta reda på vad lufttrycket bör vara för dina däck. Addera 3

Håll utsidan av din Subaru ren och vaxad. Detta kommer att förbättra dina aerodynamik genom att hjälpa luften rör sig över fordonet på ett mer effektivt sätt.
4

Håll din Subaru motor i samklang. Detta är avgörande för god bränsleekonomi och prestanda. Varje tune-up bör innehålla ersätta din tändstift och kontrollera eller byta dina tändkablarna.
5

Håll din Subaru oljan bytas enligt underhållsplanen i din instruktionsbok. Använd rätt viskositet olja specificeras i din handbok eller stämplat på oljepåfyllningslocket. Ny olja gör att din motor att köra mjukare och därmed förbättra din gas körsträcka.
6

Kontrollera luftfiltret. Om det är smutsigt, byt ut det. Ett smutsigt filter elementet skär in dina miles per gallon genom att begränsa luftflödet till din Subaru motor.
7

Ändra bränslefilter. Kontrollera din Subaru bruksanvisning för placering av filtret.
8

Ändra dina körvanor. Gör inte Jack Rabbit startar och broms försiktigt. Ta bort foten från gaspedalen i god tid före stoppskyltar och trafikljus och kusten så mycket du kan. Men om du har en manuell växellåda, ta inte bilen i friläge och kusten i neutralläge. Det är faktiskt olagligt i vissa stater. Cykla inte på bromspedalen. Om din Subaru har en manuell växellåda, inte rida på kopplingspedalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124929.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.