Hur man kan förbättra bränsle körsträcka av Diesel

Om din bil har en dieselmotor, kan du använda några tekniker för att förbättra din gas körsträcka. Dieselmotorer är ofta utrustade i större lastbilar och släp traktor, men de kan finnas i personbilar liksom. Även diesel gaspriserna kan vara lägre än blyfri bensin, tenderar de att gå igenom täta svängningar. Med bättre gas körsträcka, kan du spara pengar genom att låta din motor att köra på en tank längre. Saker du behöver
dator med Internet
lufttrycksmätare
Diesel prestanda produkter
Visa fler instruktioner
1

överväga att lägga diesel prestanda produkter till din bil. Det finns flera typer av prestanda tillbehör som kan förbättra gas körsträcka på din diesel. Några exempel prestanda filter, prestanda avgassystem och tillsatser bränsle. Du kan hitta dessa produkter genom fordonsindustrin återförsäljarna, såsom Parley s Diesel Performance.
2

Använd en mätare däcktryck att kontrollera däcken på din diesel. Lågt däcktryck kan påverka bränsleekonomin för en dieselbil.
3

Kör med jämn hastighet. Stop-and-go-körning kan sänka en diesel bilens bränsleekonomi. Den ideala hastigheten för att hålla är 55 miles per timme. Tänk på att du bara ska köra på den hastighet i rättsområden.
4

Ta bort alla tillbehör från utsidan av dieselbil. Hood prydnadsföremål, takräcken och sköldar bugg kan orsaka din bil att bränna mer bränsle.
5

bli av med några överflödiga kilon. Begränsa bogsering om möjligt med din dieselbil och ta bort eventuella objekt från din hytt som kan lägga dra till fordonet. Om du gör bogsera, se till att du inte går över den rekommenderade tonnage och använd rätt storlek dragkroken.
6

Ändra dina skiftande vanor. Kort växling är en typ av teknik som kan hjälpa bränsleekonomi i dieslar med manuella växellådor. Du kommer att flytta innan de når makten topp och röd linje. Flytta bilen vid max vridmoment punkten, som på dieslar är lågt i varvtalsområdet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124923.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.