Rätt sättet att läsa en sändning Mätsticka

Även lätt i de flesta fordon, är att kontrollera transmissionsolja ofta försummas tills en märkbar biverkning uppträder. Slipping kugghjul eller fläckar på uppfarten kan leda till oåterkalleliga skador på transmissionen om det går för lågt på vätska. Även de kemiska egenskaperna hos transmissionsolja bryts ned efter tid, förblir fluiden vid dess rätta nivån, såvida inte det finns ett problem. Om du kollar på oljestickan ordentligt och måste ständigt lägga transmissionsolja, det finns en läcka i systemet någonstans. Varvid det gemensamma sändningsformatet Dipstick

De flesta transmissioner är monterade på baksidan av motorn, så fordon utrustade med överförings mätstickor allmänhet lokalisera dem på den nedre sidan av motorn mot baksidan. De mätstickor kan variera i handtaget färger, så se till att hänvisa till bruksanvisningen att korrekt identifiera det.

Fordonet ska värmas upp till arbetstemperatur, ska stå på horisontellt underlag och ha motorn på tomgång. Dra åt parkeringsbromsen för säkerheten. Doppstickan extraheras därefter från mätstickan röret. De flesta överföring mätstickor är gjorda av tunn böjlig metall och vissa kan vara mycket långa och arbeta sig till överföring pan - via röret - med vissa obekväma vinklar. Försök att dra ut oljestickan långsamt för att få en korrekt behandling. Torka av spetsen på mätstickan av med en trasa och sedan titta på båda sidor av spetsen. Det finns många sorter av mätsticka markeringar, men alla använder samma förfarande. En full-markeringen och en låg nivå varumärke kommer att stämplas på botten 2 inches av pinnen. Den full nivå läsning är längst bort från spetsen och den låga nivån ligger närmast spetsen.

Sätt tillbaka oljestickan (försiktigt så att inte komma i vägen för rörliga maskindelar) försiktigt tills den bottnar i oljestickan röret. Det kan vara svårare att göra på de långa doppstickor att böja och vända genom röret. När mätstickan har bottnat, försiktigt ta bort det igen. Var noga med att inte slå den med något eller du får en falsk läsning genom att knacka av vätskan. Titta på båda sidorna av mätstickan och ta det lägsta värdet som själva transmissionsolja nivå. Det är en bra idé att ta tre eller fyra avläsningar att se.
Olika typer av Transmissioner
p Det är inte ovanligt nuförtiden att hitta dig själv letar hela motorrummet för överföringen oljestickan och få frustrerade med dig själv. Läs bruksanvisningen och du kanske upptäcker att din automatlåda fordonet inte har en mätsticka. Så hur du går om att kontrollera transmissionsolja? Dessa typer av överföring kräver i allmänhet lyftning av bilen jämnt på en kommersiell typ lift. En pluggen och en nivå plugg kan vara placerad på den nedre sidan av transmissionen. Pluggen skulle tas bort mycket som att kontrollera vätskenivån i en differential. & Sälj

del nyare bilar har slutna sändningar som inte kräver kontroll eller byte av vätskan på tills den behöver en ny växellåda. Fordonen är konstruerade med återförsäljare i åtanke att underhålla och serva transmissionen.

Andra typer av sändningar som har mätstickor kan kräva kontroll av vätskenivån med motorn avslagen. Mätstickan behandlingen kommer att vara liknande, men det är bäst att kolla instruktionsboken för att utföra uppgiften korrekt.
Behöva lägga Fluid
p Om vätska måste vara tillsattes, behöver du en liten tratt och korrekt transmissionsolja för ditt fordon. Olika transmissioner använder särskild vätska med olika grader av egenskaper och viskositet, så lägg inte bara några gamla transmissionsolja eller skada kan uppstå.

Oljestickan röret fungerar som fylla hålet. Sätt tratten in i toppen av mätstickan och tillsätt en liten bit i taget, beroende på läsning av mätstickan. Motorn bör fortfarande vara igång när du gör detta på de flesta fordon. När någon vätska har lagts, måste du låta vätskan rinna ner i röret. Detta kan ta mer än fem minuter eller så för att få en korrekt avläsning på mätstickan. Annars, när du sätter tillbaka oljestickan, kommer det att komma i kontakt med den tjocka vätskan rinner ner i röret och ger dig en falsk läsning.
P Om du måste lägga vätska, är det klokt att ha överförings sälar, panorera packning och linjer svalare inspekteras för eventuella tecken på läckage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124912.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.