Hur du ändrar Bälten Motor Drive

Du bör byta ditt motorns drivremmar minst en gång om året. Om du hör en gäll gnälla när motorn körs, då din bil försöker säga att du behöver banden förändrats nu. Oavsett om du har en serpentin bälte system eller en fläktrem systemet, är processen att ändra dem relativt lätt. Det viktiga är att komma ihåg hur det såg ut med de gamla remmarna på. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
brytjärnet
Replacement bälten
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa terminalen från batteriet.
Sida 2

Identifiera om du har en serpentin driven rem system eller fläkt bältessystem. En serpentin bälte kommer att vara en (vanligen bred) bälte som förs genom en komplex väg remskivor för att driva din motor, fläktremmar blir en eller flera (vanligtvis smal) bälten med varje bälte ansluter en särskild trissa placerad på framsidan av motorn. Kontrollera att du har rätt typ av ersättning bälte för ditt år, märke och modell av bil.
3

Lossa spännaren (för någon typ av motor remsystem). Spännaren är en liten bult som ligger längs banan av remmarna som håller rullarna på plats för att hålla bältet tätt. På en fläkt bälte system, kommer det att finnas en spännare skruven håller generatorn på plats och en annan bult förbunden med varje bälte beläget nära en av remskivorna den passerar över. På en slingrande enhet, kommer det bara vara en,. Konsultera manualen för din bil eller titta på insidan av motorhuven för ett diagram på var bulten ligger
4

Tryck på en av trissor i (den som nu kan flyttas eftersom spännare skruven lossas) och ta bort banden.
5

Sätt de nya remmarna runt remskivorna följa samma väg som de gamla placerades i . Med en serpentin bälte, uppmärksam på hur diagrammet beskriver banan för bandet. Varje bälte har en utsida och insida, med de flesta bälten den släta sidan ska vara vänd bort från hjulet, men det finns några på den marknad där det är omvänd, så be den plats där du köpte bälte som sidan är vänd mot trissan att se.
6

Dra remskivan på plats sätter spänning på remmen och dra åt spännaren bulten.
7

Tryck ner med ett finger på mitten av remmen mellan två remskivor. Bältet ska bara flytta om en åttondel av en tum när du gör detta. Om det inte rör sig, är remmen för hårt. Om det rör sig mer, är bandet för löst, så gör de nödvändiga justeringarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124895.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.