Så här kontrollerar du felaktiga kulleder

Kulleder tillåter din styrning och fjädring att fungera tillsammans. Efter en period av slitage, kulleder behöver bytas. Kontrollera dem regelbundet eller du riskerar kulleden misslyckas och dina hjul kan lossna bilen under körning. Så allvarligt som det är - och med så viktig för en roll kulleden spelar in om bilen fungerar - processen att leta efter en dålig kulled är lätt. Saker du behöver
Däck jack
Chock blocket
brytjärnet
Helper
Visa fler instruktioner
1

parkera bilen på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Beroende på om du ska kontrollera de främre eller bakre kulleder, placera en chock block på motsatt par av däck. Till exempel, om du ska kontrollera de främre kulleder, satte chock under bakhjulet.
2

Placera din däck domkraften under den undre länkarm för den sida du vill kontrollera först. Den undre länkarm är den nedre listen på fjädring som också är ansluten till däcket.
3

Höj domkraften precis tillräckligt för att lyfta den nedre länkarm och sätta kulleden under tryck . Höj inte däcket från marken.
4

Skjut den platta änden på spett under däcket. Höj däcket något och försöka vicka däcket fram och tillbaka (bort från kroppen av bilen) samtidigt med en hjälpare titta kulleden. Om antingen däcket eller kulleden rör, byt ut kulleden omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124882.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.