Felsökning bromsoken

bromsoken utför en mycket viktig aspekt av fordonets drift. Tjockleken består av ett hus, kolv, dammskon, avluftningsventil och hydrauliska flex slang port. Några av de vanligaste problem i bromssystemet är relaterade till felaktigt underhåll av systemet. Tjockleken är den sista försvarslinjen i att stoppa, och det är viktigt för dig att diagnostisera problem med dem. Caliper Slider och Saddles Pad

Ojämn pad slitage är oftast den skyldige när bromsoket glider pinne. När kolven orsakar friktion mellan dynorna, bromsok diabilder tillåter huset att röra sig fram och tillbaka. När kolven rör sig ut mot dynorna, pressar den yttre gjutning av huset mot den yttre dynan, då kolven trycker mot det inre. Agera som en klämma, är det rätt mängd kraft jämnt appliceras för att skapa friktion mot rotorn, och monterade däcket ska sluta smidigt.

Smutsiga eller rostiga bromsok diabilder kan orsaka bindning av denna åtgärd, vilket orsakar ojämn kraft anbringas till dynorna, och möjliggöra ojämnt slitage. När du utför en broms jobb, är det viktigt att ta bort bilderna från bromsoket, rengöra dem, och applicera ett tunt lager av bromsok fett finns på någon ansedd Biltema. En annan enkel procedur är när du tar bort kuddarna från bromsok fästet, se till att rengöra metall sadlar kuddarna bor i.
sadlar

Pad kan orsaka kuddar att hålla om inte ordentligt rengjorda, orsakar ojämnt slitage samt . I det mest extrema fallet, kan bilderna och sadlar är så smutsigt och rost, att de inte kommer att fungera alls. Vid denna punkt är det bäst att byta ut delarna, inte chansa med din bromssystemet Addera Bromsok Pull och Flex slangar

Diagnostisera ett bromsok pull är. inte komplicerat. Riktningen för drag är vanligen motsatsen till den defekta delen. Om du bromsar och bilen pilar till vänster, är den högra bromsok eller hydraulisk flex slang den troligaste orsaken. För att bestämma den defekta delen, öppna avluftningsventilen på okhuset och sedan stänga den. Om monterade däcket snurrar fritt igen, är den mest sannolika orsaken den hydrauliska flex slang. Om monterade däcket inte snurrar fritt, är bromsok kolv frysta, och bromsok behöver bytas. Alltid ersätta hydrauliska komponenter i par, och följ tillverkarens rekommendationer för ordentliga blödningar förfaranden.
Summary

hålla de rörliga delarna i bromsoket ren kommer att förbättra broms prestanda och förlänga livslängden hos dynorna. Försummelse, "rida bromsarna," och dåligt omdöme i stoppsträcka är faktorer i ledig bromsunderhåll. Säkerheten bör vara nr 1 oro när de utför bromsreparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124875.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.