Bilbatteri Underhåll

Ett bilbatteri är ett av de viktigaste delarna av en bil. Utan kostnad det ger, kommer motorn i ett fordon startar inte och, följaktligen, kommer fordonet inte att få någon någonstans. Av detta skäl, rätt att bibehålla ett bilbatteri är avgörande för om en person vill att resa i sitt eget fordon. Terminaler

Kontrollera att batteriets poler är fria från smuts och korrosion. Korrosion händer på batteripolerna när metallen av terminalen oxiderar. Vissa korrosion är normalt, eftersom det är omöjligt att förhindra exponering av terminalerna helt. Vanligtvis ser det ut som grönt fuzz, men detta beror på exakt vad anslutningarna är gjorda av och vad oxidationsmedel de utsätts för, eftersom oxidation är en kemisk process. Rengör polerna med en stålborste tills alla korrosionen är borta. Torka sedan av polerna med en bakpulver pasta och torka rent.
Fukt och smuts

Kontrollera att batteriet inte är våt och att det är rent. Alla batterier förlorar så småningom viss avgift eftersom det är omöjligt att hålla varje elektron i atomer av batteriet materialet från att överföra en laddning, neutralitet eftersträvas alltid i naturen. Smuts och fukt fungerar som ledande medel som tillåter energi att sippra ut från batteriet förtid. Att hålla batteriet torrt och rent därmed bidrar till att bibehålla batteriets laddning.
Vatten /elektrolytnivån

Kontrollera att vattennivån i batteriet når filler hals. Detta gäller endast batterier som kan öppnas (de som har lock). Bil batterier kräver en elektrolytlösning för att omvandla energi för användning vid bilen. Om lösningen är för låg, då batteriet inte kan göra energiomvandling, så lägg lite destillerat vatten (ej kran) till batteriet om nivån är låg.
Charge Testa

Kontrollera laddningen av batteriet då och då med en testare. Resultatet du får på testaren kan tyda på att laddningen av batteriet är inte optimalt även om batteriet fungerar fortfarande. Detta kan fungera som en signal till dig att batteriet läcker energi någonstans eller att batteriets kondition inte tillåter ordentlig energiomvandling (t.ex. låg elektrolytlösning nivå). Du kan sedan vidta lämpliga åtgärder för att rengöra terminaler och batteriet och kontrollera elektrolyt lösningen om tillämpligt.
Laddning

Följ tillverkarens instruktioner när du använder en batteriladdare. Det är aldrig idealiskt att ladda ett urladdat batteri, men om du måste göra det, så absolut säker på att du ansluter laddaren på rätt sätt. Felaktiga anslutningar kan skada batteriet till den grad av värdelöshet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124864.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.