Toyota Förebyggande underhåll

Som en stolt ny ägare av en Toyota fordon, kommer du vill göra allt du kan för att hålla bilen igång i toppform. Smarta bilägare kommer att säga att det är alltid bättre, och billigare, att förebygga problem snarare än att lösa dem. Genom att regelbundet inspektera ditt fordon och utför grundläggande underhåll och kontroller tjänster, kan du hålla din bil på vägen i många år framöver. Basic Maintenance

Varje gång du har några fria minuter innan hopping i bilen, ta en stund att inspektera den. Se din bruksanvisning för att hitta de rekommenderade nivåerna däcktryck, och sedan använda en handhållen däck mätare för att kontrollera trycket i varje däck. Det är vanligt att dina däck till naturligt tömma över tiden, ibland i varierande takt. Bara för att din framsätespassagerare däck är full betyder inte att din bakre förarsidan däck är också full. Huven

Pop och kontrollera vätskenivåer, såsom överföring, bromsar, och kamrarna olja. Håll dessa toppade den rekommenderade påfyllningslinjen, med hjälp av vätskor som rekommenderas i handboken. Medan du är under huven, ta en titt på bälten, slangar och linjer. En nötning bälte kunde bryta medan du kör din bil, beröva dig servostyrning eller stänga av motorn fläkten, vilket gör bilen till snabbt överhettas. En felaktig bromsslang kan göra att du förlorar bromstryck under körning, vilket kan orsaka en katastrof.

Dessutom är det lämpligt att använda ett bränsle tillsats, helst en med en injektor renare, en gång varje år. Detta kommer att bidra till att hålla din motor rengöra och förbättra gas körsträcka. Olja tillsatser, såsom STP, ska bidra till att förbättra effektiviteten i din motor och bränna mindre olja som du reser.
Regelbunden service Checks

För de flesta Toyota fordon , bör du byta olja var 3000 till 5.000 miles. Ta din bil till en pålitlig service butik som erbjuder ett fullservice förändring. De kommer att byta olja och utföra inspektioner som du kanske inte har kompetens att göra själv, till exempel byte av bränslefilter eller oljefilter vid behov. Köra din bil med gamla, smutsiga olja eller för lite olja, kan vara mycket skadligt för din motor. Det kan ta upp, och kostar tusentals att bytas ut. Att hålla en ren olja och bränslefilter kommer att förbättra gas körsträcka och hålla din motor i trim.

Ha dina däck roteras är ett bra sätt att förlänga livslängden på dina däck, och samtidigt förbättra hantering och dragkraft. Många service butiker kommer utföra underhållet gratis, med tanke på att du köpt däcken från en butik i sin franchiseverksamhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124832.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.