Förebyggande Bil Underhåll Tips

För att hålla din bil i den bästa formen möjligt, är det viktigt att hänga med i underhållsplan som beskrivs i din ägare manual. Om du tar dig tid att få rutin förebyggande underhåll gjort på din bil antingen av dig själv eller en professionell, kan du kanske att förlänga livslängden på din bil och undvika kostsamma större reparationer. Planerat underhåll

Som bilen körs, motorns inre delar börjar att bära och bryta ner. Detta är särskilt sant när det gäller olja. Motorolja smörjer metalldelar i motorn. Den tillåter friktion att uppstå mellan dessa delar utan överdriven värme. Med tiden måste du byta olja och du bör göra detta enligt de riktlinjer som anges i bilens instruktionsbok.

Få en tune-up också kan hjälpa till att förlänga livslängden på din bil. En tune-up är en process där en mekaniker kontroller (och ersätter vid behov) delar av din motor. Detta är ett sätt för honom att se vad som kommer att behöva bytas ut snart och ersätta delar som har slitna att, om de inte ersätts, kan orsaka allvarliga skador. Dessa tune-ups bör vanligtvis ske var 15.000 miles, och kan bidra till att förhindra dyra reparationer i framtiden.
Rutinkontroller

Förutom löpande underhåll som du måste sätta din bil genom, ska du visa due diligence genom att ersätta delar som synligt är slitna eller är i behov av utbyte. Däck och vindrutan torkarblad är två saker som du kan byta ut själv. Du kan också kolla dina bälten regelbundet för att se om de är i bra form. Det är bäst att vara proaktiv med förebyggande underhåll som en viktig motor reparation kan kosta tusentals dollar, för att inte tala om besväret.

Bromsar bära över tiden, så de måste kontrolleras ökar med inte bara tid, utan även med körsträcka och dina körvanor. Om du bromsar hårt ofta, kan det vara dags att få dina bromsar repareras tidigare än du förväntar dig. Din bromssträckan minskar med tiden och ju förr du har dina bromsbelägg bytas, desto bättre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124821.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.