Den genomsnittliga livslängden för ett bilbatteri

I allmänhet är den genomsnittliga bilen batteritid mellan tre och fem år. Många variabler, dock kan göra skillnaden mellan att byta ut din bil batteri på tre år, och ersätta den med fem. Med rätt uppmärksamhet och användning, är det möjligt att få fulla värdet av ditt batteri, oavsett om det är en ersättning köp eller det medföljde bilen. Funktion

genomsnittliga bilbatteri är byggd på samma tekniska plattform som bilbatterier för 100 år sedan. Bilbatterier är bly typiskt syrabatterier. Elektrisk kraft lagras i en flytande kemisk form och släpptes på efterfrågan. Du kan använda ditt bilbatteri kontinuerligt, utan att ladda det, i två timmar innan det rinner helt. Generatorn fungerar som en elektrisk generator för att ladda batteriet, men bara när bilen är igång.
Underhåll
p Om du håller ditt batteri underhålls ordentligt och ladda det regelbundet , bör det ge dig närmare fem år i tjänst. När du lagrar din bil för lång tid, koppla bort batteriet vid anslutningarna. Detta kommer att stoppa parasit avlopp från program, som klockor eller stereo skärmar som körs medan tändningen är avstängd. Dessutom kommer batteriet rinna om de lämnas i mycket varmt väder utan att starta tändningen minst en gång per 48 timmar. Även om batteriet har vätskebehållare, måste du hålla dessa fyllda. I extrem värme, kan denna vätska avdunstar och skadar de inre komponenterna i batteriet.
Betydelse


Om batteriet är urladdat till noll laddning, du kan ladda det genom att ansluta batteriet till terminalerna i ett batteri i en kör fordon, eller genom att använda en underhållsladdare, och långsam laddning över natten. Medan tömma batteriet till noll kostnad inte kommer att "döda" den, kommer det att minska den potentiella batteritid varje gång den dräneras.
Överväganden

att vara säker batteriet räcker så länge som möjligt, komma in i vanan att serva den en gång var sjätte månad, eller ha en serviceperson inspektera det när du får din olja förändrats. Underhåll är nyckeln till lång batteritid och få ut det mesta möjliga värde ur ditt batteri.
Varning

Bilbatterier innehåller farliga kemikalier som kan skada kläder och bränna huden och ögon. När du arbetar runt auto batterier, kom ihåg att garantera din säkerhet först. Arbeta i väl ventilerade utrymmen, bär alltid öga sköldar eller skyddsglasögon, och vara medveten om vad som behöver göras i händelse av spill eller olycka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124815.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.