Volvo 850 Underhåll Tips

infördes 1993, har Volvo 850 visat sig vara en säker, sportig bil. Packad med standardfunktioner inklusive barer sidokollision i alla dörrar, dubbla krockkuddar och ett låsningsfritt bromssystem, var 850 Volvos första modell som har en 5-cylindrig motor och framhjulsdrift. Några enkla underhåll tips kan hålla denna pålitlig bil på väg under många år framöver. Veckovis Underhåll
p Det är en bra idé för ägarna att ta för vana att kontrollera vätskenivåer - olja, broms, kylvätska, servostyrning, vindrutan bricka och transmission - varje gång bensintanken är fylld. Dessa enkla åtgärder kan förbättra tillförlitligheten, livslängd och andrahandsvärde på din bil. Kontroll av däcktryck, däckens skick och däckslitage mönster är också fördelaktigt, samt testa ytterbelysningen och blinkers.
10.000 miles eller 12 månader

motorolja och filter på en Volvo 850 ska bytas var 10.000 miles eller 12 månader, beroende på vilket som inträffar först. Förfarandet bör göras på turbos var 5000 miles. Villkoret för alla system bör rutinmässigt kontrolleras med avgaser, bränsleledningar, bromsbelägg, luftkonditionering och drivrem. Se till att smörja lås och gångjärn liksom rotera däcken.

Batteripolerna och kabelklämmor bör frikopplas och rengöras med en stålborste en gång om året. Ta bort allt fett och korrosion tills metallen är blanka. Efter rengöring, byta pluskabeln först.

Bälten bör inspekteras för sprickor eller fönsterrutor. Radiator och värmare slangar bör också kontrolleras årligen för att svälla, ruttna, läckor och lösa klämmor. När du byter slangar, vara säker på att motorn är kall och alltid koppla bort den negativa batterikabeln.
20.000 Miles eller två år

Extra drivremmar bör kontrolleras och slitna drivremmar bör bytas ut omedelbart. Som en förebyggande åtgärd rekommenderar Chilton ersätter alla extra drivremmar samtidigt. Det råder också ändra kylvätska och bromsvätska på 20.000 miles.
30.000 till 70.000 Miles

Byt tändstift på 30.000 miles. Byt ut luftfiltret på 40.000 miles och bränslefiltret på 50.000 miles. Medan 70.000 miles är målet för byte av kamrem på 1994 och 1995 modeller, visar Volvo ägarens underhållsplan 60.000 miles som tiden att serva kamrem på tidigare 850S.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124794.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.