Hur man bygger ett bilbatteri

Bilbatterier tillverkas ungefär på samma sätt som de var för 50 år sedan. De innehåller metallplattor med papper eller syntetiska skär mellan dem, mättade i ett bad av svavelsyra. När batteriet fungerar, fungerar den som en elektrolyt "pool", där en avgift kan bygga upp och lagras för framtida användning. Eftersom plattorna blir korroderade, eller syran stiger i pH-nivåer, kommer batteriet upprätthålla inte en avgift och måste renoveras. Saker du behöver
Batterisyra testare
Svavelsyra
Batteri testare
Visa fler instruktioner
Rekonditionering ett bilbatteri
1

testa batteriet för laddningskapacitet och syraförhållandet. De flesta bildelar butiker kommer att testa laddningskapacitet varje batteri för gratis, eftersom de kan sälja dig en ny om den testar dåligt. De placera batteriet på ett belastningsprov maskin i några minuter (som om bilens starter var aktivering), och mäta resultaten. Den syraförhållandet testare är en liten pipett fylld med färgade bollar. Ta bort ett lock från toppen av batteriet kommer att ge tillgång till plattorna och syra, där en liten mängd dras in i pipetten. Flottören nivå för de olika bollarna indikerar syranivån, vilket i de flesta batterier är ungefär en tredjedel av den totala vätskan.
2

Tappa syra från batteriet fallet. Lämplig hanteringsutrustning måste användas, eftersom svavelsyra är starkt frätande. Upp på de flesta bly-syra bilbatterier kommer att lossna med två plastplattor, täcker sex hål. Vissa mindre enheter kommer att ha sex individuella pluggar. Varje plugg hål är en öppning in i en cell i batteriet, och det finns tre celler i två cellbanker i varje 12-volts bilbatteri. Rita denna syra ut helt, och använda ett starkt ljus för att inspektera nivån från sidan av batteriet fallet, om det är genomskinligt.
3

Uppdatera syran i batteriet. Lägg en blandning av en tredjedel svavelsyra till två tredjedelar destillerat vatten till batteriet genom de sex öppningarna tills det är 90 procent fullt. Lämna en liten mängd luft i varje cell, såsom väte från laddning kan orsaka en tryckuppbyggnad. Tillbaka locken eller plattor mössa, låt sedan batteriet sitta utan en avgift för ca 30 minuter
4

Ladda batteriet i 24 timmar på en 1 -. Till 5-ampere sippra laddare. Placera inte en last (lampor, accessoarer, kör bilar) på batteriet tills det är fulladdat.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124739.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.