Automotive Electrical Basics

En av de största förändringarna i bilar från de tidigaste modellerna till dagens komplexa bilar och lastbilar har ökat beroende på elektriska system och funktioner. Varje bil har ett batteri, och de system som drivs av det är oerhört viktigt för säkerhet, komfort och effektivitet av fordonet och dess passagerare. Batterier

De flesta bilar har ett laddningsbart blybatteri för att driva elsystemet. Dessa batterier innehåller plattor av bly oxid suspenderas i en elektrolyt lösning där en kemisk reaktion orsakar lagring och frisättning av el. Bilbatterier debiteras av motoreffekten under körning och kan ge ström när motorn inte är igång under en tid. De flesta bilbatterier senast mellan fem och tio år innan de inte längre kommer att hålla en tillräcklig laddning och måste replaced.In fallet med elhybridfordon är extra uppladdningsbara batterier ansluts direkt till bilens drivmekanismen, lagra energi vid bromsning och utrullning och sedan faktiskt driver drivaxeln under vissa förutsättningar, vilket ger maximal bränsleeffektivitet.
Köra

Den enkla handlingen att köra skulle vara omöjligt utan hjälp från en bils elsystem. Motorn startmotorn drivs av batteriet och krävs för att påbörja förbränningscykeln som sedan kommer att bli självgående. Även då, när motorn går, generatorn och tändstift levererar precision gnistor att producera förbränningen som driver car.Most moderna bilar och lastbilar har även elektronisk bränsleinsprutning och ett antal elektroniska sensorer för att ange och reglera motorns prestanda. Detta omfattar system som variabla ventiltider, där motorn ", s timing justeras för att ge extra kraft när det behövs som mest eller drive-on-demand-system som effektivt stänga en onödig del av en motor för att minska den totala bränsleförbrukningen.
Säkerhet

Elektroniska system räkna också framträdande i fordonssäkerhet. Airbagar utlöses när elektroniska sensorer sänder en signal om att en olycka sker i en bråkdel av en sekund. Likaså, låsningsfria bromssystem använder sensorer för att upptäcka halka och sladd, och sedan anställa en elmotor för att pulsa bromsarna, förhoppningsvis föra fordonet till en säker stopp. Även ett fordons strålkastare och körriktningsvisare tur drivs av de elektriska system.More komplexa elektroniska säkerhetssystem blir allt vanligare. Dessa inkluderar funktioner som backspeglar kameror som visar utrymmet bakom bilen på en in-dash skärm till föraren, samt automatiska strålkastare och vindrutetorkare som ger en förare med ökad synlighet genom detektering av miljöförhållanden.


Diagnostics

En relativt ny användning av en bils elsystem är integrationen av centralenheter (CPU) i de flesta bilar. Dessa datachips övervakar data från sensorer över hela fordonet och, i händelse av en felfunktion, kan erbjuda en tekniker med information om platsen och källan till problemet. Vissa bilar kommer att visa dessa felkoder på sina klockor eller vägmätare, gör att förare kan avgöra vilken typ av problem som anges av varningslampor eller en märkbar förändring i performance.Trip datainformation också visas av processorer, vilket gör att förarna att bevaka sin bränsleekonomi, och hålla reda på flera fordonssystem på en enda digital mätare. Addera Komfort och underhållning

Slutligen är de elektriska systemen i många bilar i stor utsträckning åt funktioner som ökar fordonets trösta och ge underhållning alternativ. Radio, CD-spelare, MP3-spelare, högtalare och även DVD-spelare eller TV-apparater är alla drivs av ett fordons elsystem. I vissa fall, dessa specialitet funktioner kräver användning av ett sekundärt batteri så att de inte drar ström från samma källa som viktiga funktioner fordon systems.Convenience, såsom elektriska fönsterhissar, makt dörrlås, automatiskt justerbara säten, och makt suffletter eller soltak förlitar sig också på tillgång till elkraft. Relaterade elektriska system inkluderar uppvärmda säten, luftkonditionering, kompasser, dekorativa interiör och exteriör belysning, passiva återhållsamhet säkerhetsbälten och integrerade GPS eller cell uppkopplingar telefon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124720.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.