High Performance Motorcykel koppling Problem

En högpresterande motorcykel motor kan ha sin egen uppsättning unika problem, särskilt när det gäller kopplingen. Friktionsplattorna kan vara av särskilt intresse eftersom de är de komponenter som upplever mest slitage från daglig ridning. Här är några vanliga koppling problem, liksom metoder för att förebygga dem. Stickning
p Det finns flera saker som kan orsaka en koppling till pinnen vid växling. I vissa fall kan detta vara ett resultat av kopplingskabeln inte fungerar korrekt på grund av felaktig justering. Använda felaktig olja eller inte byter olja tillräckligt ofta kan också vara boven i dramat, liksom en skevhet på kopplingslamellen.
Slipping
p Om din cykel glider ut av redskap vid växling, kan det vara att kopplingen kontroller eller kablar inte är tillräckligt justeras. Om din cykel motor är starkt modifierad, kan det också vara en indikation på att fjäderspänningen behöver en justering på grund av onödig förslitning.
Svårt att Shift
< p> Om du har svårt att byta växel, kan det vara så att det finns för mycket "drag", eller att drivlinan remmarna behöver justeras. Det kan också vara ett problem med transmissionen eller växellådan. Dessutom kan koppling kablarna inte justeras ordentligt eller kan vara slitna.
Pladdrande

tjattrande ljud vid växling kan betyda att kopplingen kabeln kan nött eller friktionsplattorna kan vara skev, slitna eller brännas. Det kan också innebära en brist på spänning i kopplingen våren eller att kopplingscentrumet liner friktionsplatteorganet nitar kan brytas. Addera Förhindra Koppling Problem

Hur du cyklar har mycket att göra med hur din koppling fungerar. Ju mer krävande din stil, kommer ju snabbare kopplingsdetaljer slits ut. Felaktig olja eller sällan förändras kommer också så småningom att leda till kopplingen fel. Du bör utföra regelbundet underhåll för att säkerställa att alla komponenter i kopplingen är korrekt inställda, och om delar behöver bytas ut, används alltid högsta kvalitet delar som du har råd.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124700.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.