Hur vill kolla Motorupphängning

Motorfästen är ansvariga för att hålla din motor på plats och hindra det från att knacka in andra komponenter under huven på din bil. Under normal drift avger ett motormoment, eller vridkraft. Denna vridning bringar motorn att försöka "rotera". Om ingenting håller motorn på plats, kommer det att skaka. Lyckligtvis kontrollera motorfästen kan göras på din uppfart eller garage. Instruktioner
1

Dra spaken Huvlås. Öppna huven och leta reda på motorfästen. Motorfästen är vanligtvis belägen på sidorna, framsidan och baksidan av motorn. Vissa motorer har två fästen, medan andra har tre. Den tredje är normalt i närheten av brandväggen. De kan vara alla olika former och storlekar beroende på märke och modell av din bil, men alla av dem har mycket stora bultar som fäster en konsol från själva motorn till fästet, vilket vanligtvis är svetsad ram av fordonet.
Sida 2

Låt en medhjälpare sväng på fordonet och rev motorn. Var uppmärksam på förarsidan motor mount. Denna motor mount håller "sträcks" eller "dras" när motorvarvtalet. Kontrollera om överdrivna rörelser. Motorn kommer att flytta, men fästet bör inte synbart röra. Om fästet är i rörelse, betyder det att bussningen inuti berget har misslyckats.
3

Rev motorn igen och kontrollera passagerarsidan mount. Detta fäste tenderar att komprimeras när när varva med motorn. Återigen bör fästet inte flytta. Om den gör det, då är det troligt att bussningen har misslyckats
4

Kontrollera tredje mount -. Om tillämpligt - på samma sätt som du gjorde i steg 2
5.

Kontrollera motorn i allmänhet (alla fästen på en gång) medan assistenten varvtal motorn igen. Motorn ska inte röra sig överdrivet, men även om det inte gör det, kontrollera att den inte slår fläkten eller fläktkåpa ligger framför det. Dessutom, se till att det inte slår något annat heller. Om motorn rensar alla komponenter, så dina motorfästen är fina.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124628.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.