Symtom på Bad Struts i bilar

En bils "struts" är en term som ofta hörs men lite förstås. Detta kan bero på det faktum att en sträva är inte en individuell fordonsindustrin del, utan snarare ett aggregat av olika upphängningskomponenter. Om stöttor misslyckas, många hanteringsproblem blivit uppenbart. Funktion

Struts består av spiralfjädern, stötdämpare, lager strut och styrspindeln. Den stagenhet spelar en viktig roll i hanteringen och körkomfort på en bil.
Longevity

stagenheter slits ut gradvis. Livslängden beror på ett antal faktorer. Lokala körning på slät vägbeläggning kommer att förlänga livslängden på chocker och stöttor, medan man reser konsekvent på slingrande, kommer grus eller smuts vägar initiera snabbare byte.
Symtom
< p> Strut symtom är normalt inte subtila och lätt att identifiera. Det är dags att ta bilen in för upphängning service om något av dessa symptom är uppenbara: Fordonet bottnar, drar åt vänster eller höger vid inbromsning, gungar, studsar eller du märker överdrivet däckslitage
<. br> Orsaker

Fel på aggregatet resulterar vanligen från en läckande chock eller strut, lös montering, sliten spiralfjäder eller skadad kolvstång.
Underhåll

Kontroll av fordonets stagenhet bör ske minst en gång årligen. Om du har en hjulinställning, kommer stagen också kontrolleras av teknikern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124627.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.