Hur du kontrollerar om en dålig DC Elmotor

DC (likström) elektriska motorer används i många tillämpningar. Majoriteten av dessa motorer används i bilar för att flytta fönster och passagerarsäten. Många gånger dessa motorer är placerade i dolda ställen som kan göra felsökning av elektriska integriteten lite utmanande. Ta bort dessa motorer för att kontrollera dem kan kräva tillverkarens anvisningar för installation eller byte av motorer, men utför en kontroll på likströmsmotor integritet kan utföras genom att följa några grundläggande procedurer. Saker du behöver
Volt ohmmeter
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

bort elmotorn från dess monterade läge och all el som driver motorn. Detta kan innebära efter tillverkarens lista med instruktioner för att fysiskt ta bort elmotorn från dess aktuella plats.
2

Testa motorns kontinuitet med volt ohmmeter. Starta mätaren till "ohm" läget och placera de röda och svarta ledningarna i mätarens anslutning. Den röda kabeln ska anslutas till "ohm" och den svarta kabeln till den "vanliga" anslutningspunkt. Testa mätaren genom att trycka de två ledningarna tillsammans, mätaren visa noll ohm eller fullständig kontinuitet
3

Touch kablar till mätaren till de båda motorkablarna.. Mätaren bör läsa ett lågt motstånd i området 10 till 30 ohm. Om mätaren visar ett oändligt ohm läsning eller en öppen krets, rotera slutet motoraxeln. Mätaren skall ge olika ohm avläsningar som motoraxeln roterar. Denna typ av ohm Värdet visar att motorn är bra och problemet bor med den elektriska kretsen i sig och inte likströmsmotorn. Om mätaren fortfarande läser som en öppen krets efter att axeln har roterats, kan de ledande borstarna vara dåligt.
4

Använd skruvmejseln och ta kolborstarna från änden av motorn. Kolborstarna ska ligga under de två plaständskydd. Dessa ändkåpor är i allmänhet på den motsatta änden av motorn från metallen drivaxel. Kolborstarna kommer att knytas till en fjäder. Under våren har en koppar flätad tråd som löper genom mitten av våren. Koppartråden kommer vara elektriskt ansluten till kolborstar.
5

Inspektera kolborstar för eventuella sprickor eller brott på ytan. Det område av kol borste som rider mot kopparledare eller kommutatormotor inuti motorn bör vara smidig i finish och böjda. Denna krökta delen av borsten kommer att passa eller rida längs den krökta ytan av ledaren eller kommutatorn. Varje kabelbrott eller våren på borsteaggregatet kommer få motorn att misslyckas och inte fungerar. Om båda borstarna är i gott skick, kan problemet ligga hos koppar kommutatorn själv.
6

Använd skruvmejseln för att ta bort den bakre hättan på elmotorn. Det finns två långa skruvar som löper längden på motorn, och när dessa skruvar är borttagna, kan slutet plattan dras utifrån motorenheten.
7

Inspektera kopparplåtar som utgör kommutatormotor montering. Det bör finnas en tydlig öppning mellan varje kil av kopparplåt som leder den elektriska strömmen till lindningarna på motoraxeln. Var noga med att kontrollera eventuella trasiga ledningarna från kommutatororganen plattorna och motorns lindningar spole. Kontrollera också för alla brända lack på motoren, eftersom detta kan tyda på ett fel i isoleringen mellan de lindade trådarna. Denna typ av skada kan endast repareras genom motorns lindningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124611.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.