Bil Transmission Problem och symptom

Transmissionen är den del av en bil som skickar kraften från motorn genom växlarna och drivaxel att vrida på hjulen. Manuella växellådor kräver att föraren att flytta växeln manuellt med en pinne shifter, medan automatiska växellådor använder datorer för att gå från växel till växel när hjulen når vissa hastigheter. Årlig diagnostisk tune-ups kommer att innebära kontroll av transmissionen. Dessutom finns det tecken på att förarna kan titta efter för att avgöra överföring problem och symtom. Läckor

Läckande transmissionsolja är en av de vanligaste symtomen ses när det finns problem med sändningen. Vätskenivåer måste bibehållas eller överföringen kommer att ta upp och sluta fungera. Transmissionsolja är en lätt rödaktig färg och kommer att dyka upp på trottoaren under bilen då det finns en läcka. När droppar av vätska är märkt, bör transmissionsolja vara toppade varje dag tills läckan är reparerad.
Color

Clean transmissionsolja är en tydlig rödaktig färg. När vätskan kontrolleras och verkar mörkt och grumligt på stickan, kan det vara ett symptom på ett allvarligt problem. Transmissionsolja kontrolleras när bilen är igång och på en plan yta. Mätstickan skall dras, torkas och kontrolleras tre gånger för att få en korrekt behandling. Mörk transmissionsolja avger oftast en dålig lukt som luktar brinnande olja förutom den mörka färgen.
Ljud

En sändning som börjar visa tecken slitage eller skador kommer att göra ljud när bilen växlar mellan växlarna. Buller indikerar ett problem på en automatisk växellåda som kommer att hända när bilen snabbar upp eller saktar ner. Ovanligt slipning på en manuell växellåda kan indikera symptom på slitage. Skakningar och skramlande kan också följa med skrapljud.
Förseningar

Bilar med automatisk växellåda bör växla omedelbart vid ingrepp. Efter att ha flyttat övergången till enheten eller omvänt, ska överföringen engagera tyst med någon försening. Efter några sekunder, om föraren har att vänta på bilen att röra sig, kan fördröjningen indikera ett problem med överföringen. Det bör inte finnas några clunking ljud eller ryckiga rörelser i bilen när den flyttades från parken.
Jumping

Ett vanligt tecken på överföring problem händer när överföringen hoppar av redskap när du flyttar. Mest märkbart kommer sambandet hoppar problem uppstå från backläge. Hoppa ur växel indikerar att kopplingen håller kugghjulen kan bäras eller trasig. Ofta växlarna kommer att återgå till det normala när bilen åter tas i första växeln, men transmissionen bör kontrolleras, eftersom glidning kan vara början på allvarliga problem som inte kommer att tillåta de redskap att flytta alls.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124589.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.