Användningsområden för en Termistor

En termistor är ett motstånd, eller typ av sensor används för att reglera och mäta temperatur, såsom värme och kyla. En termistor består av keramiskt material med en hög precision vid en specifik temperatur nivå. Termistorn innehåller elektriska nätverk, kretsar och ledningar. De viktigaste egenskaperna för en termistor är: makt, buller, tolerans, temperatur och motstånd. Du kan använda ett motstånd för många olika saker. Här är sex användningsområden för en termistor. Meter Ersättning

Du kan använda en termistor negativa temperatur för att möjliggöra spolresistansen av en mätare för att bli kompenserade. Termistorn hjälper att temperaturen stiger. Spolen motståndskraft är konstant. Med termistor, kan mätarens temperatur användas på ett bredare spektrum..
Tillslag-Current Device

Du kan använda en termistor i ett nätaggregat En termistor används som en rusningsström-aktuella enheten. I ett nätaggregat, ger en termistor mer motstånd, förebygga strömmar från att flytta. Termistorn värms upp, vilket gör att högre flöden av strömmen. Addera ditt fordonsapplikationer

Automotive applikationer är en annan bland de många användningsområden för en termistor. I en bil, kan du använda en termistor för att övervaka olja och kylarvätska temperaturer. En termistor reglerar också temperaturen hos ett batteripaket.
Differential Termometrar

För mätning och detektering av en temperaturskillnad, kan två termistorer användas. Du kan använda termistorer i en Wheatstone-krets för att minska komponenterna. Detta är användbart vid övervakning av vind temperaturer vid olika höjder.
Slavstyrning

En termistor kan användas när en produkt går igenom olika bad. Befälhavaren bad med en termistor för att detektera låga eller höga temperaturer. Resten av badet är slavar, som också använder en termistor. Slav bad hålls i en controller och vid en liknande temperatur som master badet.
LED Current Control

LED Current Control är en annan bland de användningsområden för en termistor . Du kan använda en termistor för att ge adekvat strömflöde, så att LED-chip hålles vid normal värmenivå. Termistorn styr den ström som finns i drivkretsen. Styra ström kan du använda LED i olika applikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124578.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.