Vad är en Steering Rack?

Steering rack är en komponent i rack-and-pinion styrning kontroller. De är metalldelen på vilka redskap, eller drev, glida fram och tillbaka, bestämma hur långt en motsvarande hjulet snurrar. Historia

Denna typ av styrning datum till medeltiden. Det egentligen bara kräver två delar - kuggstångsdrivna. I motorfordon, var tillverkarna en början tveksamma till att anta styrning rack, i stället väljer mer komplexa konstruktioner. Men sedan 1980-talet, har det blivit det dominerande systemet.
Identification

Steering rack är avlånga metallaxlar med räfflor på ena sidan och en plan yta på den andra . Den cirkulära kugghjul ansluter till den spårade sidan, och därifrån till rattstången och ratten.
Typer

Kuggstångsstyrning kommer i både kraft och unassisted sorter. Servostyrning blev en förväntad funktion börjar slutet av 1970, att lägga till en hydraulpump som förstärker till input skickas av förarna genom ratten -. Gör styrningen enkel
Fördelar

Drivers intresserade av lyhördhet och en mer praktisk vägkänsla bör välja rack-and-pinion styrning. Den enkla designen ger en mer direkt taktil feedback, även översätta till finare, snabbare vändning.
Överväganden

Baksidan av förenklad rack-and-pinion styrning är lägre uteffekt. Konstruktioner baserade kring styrning rack kan hantera mindre belastningar än andra styrande typer. Det är därför de är i stort sett begränsade till personbilar, stadsjeepar och lätta lastbilar.
Effekter

flesta styrande rack kan pågå 150.000 miles, men slitage tar sin vägtull. Symtom på hotande misslyckande kan vara vibrationer, döda zoner i styrområdet, styrning stamma och ett skrapande ljud när du svänger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124577.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.