Felsökning av en motorcykel Headlight

Din första instinkt kan vara att ersätta strålkastaren på din motorcykel om det inte fungerar, men det kan inte vara det bästa tillvägagångssättet. Problem med motorcykel strålkastare kan orsakas av en rad frågor, bland annat felaktiga ledningar, lökar och kontakter. Felsöka en motorcykel strålkastare för att begränsa den möjliga orsaken till strålkastarens fel. Instruktioner
1

Börja med att ta bort strålkastaren. På baksidan av strålkastaren, kommer du att se en plugg. Följa kabeln som ansluter till pluggen. När det gör det vägen till ledningsnät, leta efter eventuella trasiga eller utsatta bitar av tråd.
2

Undersök plastbitar runt strålkastaren kontakten och glödlampan. Om du hittar plasten bränns, eller kontakterna är smutsiga, byt ut skadade delar.
3

Leta efter trasiga säkringar eller skador på lampan. Dessa poster kommer att orsaka strömavbrott på motorcykeln strålkastare.
4

Kontrollera watt på lampan som du har på plats. Titta på din tillverkarens riktlinjer för att säkerställa att wattal av motorcykeln strålkastare är av rätt typ för din cykel. Wattal kommer att noteras på baksidan av motorcykeln strålkastare. Reläet av motorcykeln strålkastare
5

Test. Om strålkastaren inte alltid slå på med cykeln, kan det vara ett problem med reläet. Att felsöka motorcykeln strålkastare i detta fall, skulle du ta bort reläet och ersätta med en känd arbetar relä.
6

emot en spänning läsning på motorcykelns batteri. Om du upptäcker att säkringarna blåser ofta på strålkastaren, eller strålkastare tonas ofta, kontrollera batteriets spänning med en voltmeter. Avläsningar skall normalt vara i 12-13 volt sortiment.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124559.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.