Vad är Car underbeläggning?

När du köper eller underhålla en bil, konsumenter ofta höra om underbeläggning. Denna extra service har rönt ett rykte om att vara kostsamma och överflödiga, då det kan faktiskt hjälpa till att förlänga din bils liv och användbarhet. Betydelse

underbeläggningen ger ett extra lager av skydd och isolering på underredet av ett fordon. Tillverkarna kan tillämpa underbeläggning på fabriken. Det täcker större delen av bilens undersida, inklusive golvbeläggning, kokkärl, gas tank, brunnar hjul, ram och delar fjädring, ljuddämpare och avgasrör. Effekten kan liknas vid blackcoating en väg eller parkeringsplats.
Typer

underbeläggning material följer metall, även om målade. Mest kommer i trycksatta burkar för enkel spray-on applikation, även om en jämn spridning kan vara svårt att uppnå utan professionella yrkesmän. Ingredienser som används i tillverkningen inkluderar glasfiber, gummi, keramik, silikon och asfalt, eller petroleumprodukter. Alla har olika egenskaper i fråga om värmeisolering och motstånd, men alla erbjuder skydd mot väder och vind och skador.
Funktion

underbeläggningen skyddar underredet, en bils mest utsatta området. Till skillnad synliga delarna av ett fordon, behöver underredet inte få tvättas regelbundet men tar upp det mesta av fukten, salt, smuts och andra ämnen du kommer i kontakt med när du kör.
Fördelar

Förutom skydd mot elementärt skador, kan god underbeläggning också minska väg-och motorljud, lämnar kupén tystare än tidigare.
Överväganden
< p> Även om du får en ny bil med underredsmassa från återförsäljaren, tänk på att underbeläggning avtar och upphör att vara en fördel - typiskt inom så lite som 1 år. Slitna, ojämn underbeläggning kan vara en nackdel eftersom vatten och andra element sedan fastna i pälsen, ytterligare erodera metall.
Varning

underbeläggning och rost proofing är inte samma. Underbestrykningslager produkterna inte kostar lika mycket som professionella rost korrektur, som behandlar metall med ett tunt klarlack, inte de tjocka lager i samband med underbeläggning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124540.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.