Hur få bättre gas körsträcka på en Honda Fit

Honda Fit är kapabel av att få utmärkt bränsleekonomi både på motorvägen och i staden. Men även Fit, det finns saker du kan göra för att maximera dina miles per gallon. När det gäller bränsleekonomi, små saker lägga upp, så se till att du funderar på hur din körstil och mönster underhåll påverka din gas körsträcka. Instruktioner
1

Undvik hård acceleration. Inte i onödan mäsk gaspedalen. Mjuk acceleration kommer att förbättra gas körsträcka avsevärt.
2

inte skynda. Kör fortare kommer att orsaka att motorn i din Honda Fit för att arbeta hårdare och märkbart minska din gas körsträcka. Körning vid hastighetsgränsen kommer att säkerställa att du uppnår maximal bränsleekonomi. För att öka cruising område använder farthållaren.
3

Kontrollera däcktrycket en gång i månaden, under normala körförhållanden. Om du kör på extremt dåliga vägar, överväga att öka frekvensen till en gång varannan vecka. Körning på ramen pumpade däck kommer att minska din bränsleförbrukning med upp till tio procent.
4

Kontrollera att din Honda är servad på de begärda tidpunkter. Istället för beordrat specifika tider, presenterar Honda Fit ett "Underhåll Minder" dator som talar om för dig när du ska utföra oljebyten och andra grundläggande tjänster, med hjälp av sensorer som avgör tillståndet för motorolja och luftfilter, bland andra objekt. För övriga linjetrafik, har din Fit servad på körsträcka intervall som anges i din instruktionsbok för din specifika modell. Genom att hålla din Honda trimmad och byte av olja och filter vid behov kommer du att se till att dess motorn arbetar med maximal effektivitet och returnera högsta möjliga miles per gallon.
5

Undvik att bära onödig vikt. I en bil med en kombi utformning såsom Honda Fit, är det frestande att göra en massa onödiga saker med dig. Men även om enskilda objekt kan väga relativt lite, kan den kombinerade vikten på en massa onödiga saker sänka bränsleekonomi.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124539.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.