Hur man använder startkablar

När man försöker att kickstarta ett bilbatteri, koppla upp dig startkablar mellan två fordon för att få den döde började. Det är inte en svår process, men när man arbetar med elektriska system, måste du vidta lämpliga försiktighetsåtgärder. Följ med när vi går igenom processen med hjälp av startkablar och visa dig rätt sätt att göra det. Saker du behöver
Startkablar (leads)
Visa fler instruktioner
1

Dra de två fordonen tillsammans så att de är näsa näsa. Eftersom en bil är oftast stilla om det krävs ett hopp, näsa det andra fordonet i läge där de båda fordonens batterier ganska nära varandra.
2

Öppna huvarna på både fordon och ta ut bygeln kablar. Leta batterierna i motorrummet.
3

Ta startkablarna och placera dem på den döda bilens batteri. Placera den röda startkabeln på (+) pluspol och den svarta kabeln på (-) minuspol. De leder är enkla klämmor, så det borde vara ganska lätt att göra. Om av någon anledning finns det ingen (-) minuspol, kan du klämma också ledningen på fordonets ram
4

Var noga med att inte röra de två anslutningarna ihop, och anslut den andra. slutet av hoppet leder till batteriet hos det löpande fordonet på samma sätt, röd till positivt (+) och svart till (-) negativ. Om du rör samman trådarna, kan du orsaka gnistor och potentiellt skada batteriet. Inte under några omständigheter, korsa trådarna.
5

Låt arbetar fordonet körs i en minut eller två medan ledningarna är anslutna. Detta kommer att låta fungerande fordon debitera den döde och hjälpa till att få det igång. Efter några minuter har gått, försöker starta döda fordonet. Om det börjar, du är bra att gå. Om inte, vänta ytterligare några minuter och försök igen. Det är möjligt att batteriet är bortom en enkel skjuts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124485.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.