Hur man skapar ett förebyggande underhåll Checklista

Det är ett faktum av liv - ibland en dyr faktum - att bilar måste repareras från tid till annan. Vissa auto reparationer är oförutsedda och bara något som du behöver ta itu med när det kommer upp. Förebyggande underhåll - rutinmässiga saker som att ha dina däck roteras och din olja förändrats - kan bidra till att göra din bil köra bättre och kan hålla stora och kostsamma reparationer i schack. Skapa ett förebyggande underhåll checklista att ha i bilen så att du inte kommer att glömma när din bil behöver service. Saker du behöver
NotebookOwner s manualCar reparation register
Visa fler instruktioner
1

Få en liten anteckningsbok som passar i handskfacket i bilen. Håll den bärbara datorn där du skapar din checklista i bilen hela tiden så du måste reparera information till hands.
2

Skriv ner rubrikerna på din sida, antingen som ett diagram eller en lista. Använd termer som "Däck", "Olja", "Battery", "slangar och" "Filter", "chocker" och kanske lägga till "Övrigt". Dessa är bara några av de områden i din bil som behöver underhåll för att bibehålla optimal körbart skick. Du kan göra din checklista längre om du föredrar att ha flera, mer smala kategorier.
3

Läs bruksanvisningen som medföljde bilen noggrant. De flesta handböcker av detta slag ger rekommendationer om hur ofta du bör byta olja, köpa nya däck, installera ett nytt batteri och så vidare. Använd dessa bitar av information som utgångspunkt, som kallas "Rekommendationer", för din förebyggande underhåll checklista.
4

använda reparation kvitton och journaler för att anteckna på din checklista när du har haft vissa delar ersatts eller service på din bil. Skriv ned datum, den tjänst som utförts och den körsträcka på bilen om du har den informationen (du kan kalla detta för "reparationer utförda" kolumnen). Att veta när en tjänst blev senast utförda kan hjälpa dig att hålla koll på när bilen kommer bero på kontroll igen.
5

Jämför ditt "Rekommendationer" kolumnen som du tog från din instruktionsbok med " Reparationer utförs "kolumnen för att se om du är up-to-date på bilens underhåll.
6

Hitta en lokal mekaniker som du litar på. Förutom att arbeta på din bil, kan han berätta för dig, i hans professionella åsikt, vad förebyggande underhåll din bil kan använda och om du kommer att behöva mer arbete utfört inom en snar framtid. Anställa någon du litar på gör det lättare att sammanställa och hålla sig till en checklista utan känsla som du kommer att bli lurad. Hitta en lokal bilmekaniker från Mechanic Advisor (se Resurser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124439.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.