Ställa Ignition Timing

Justera tändningen är en av de första saker som någon mekaniker lär sig att göra, och det är en av de viktigaste inställningarna på varje motor. Om din tändning är "avancerade" tändstiftet bränder innan cylindern når toppen av sin resa, "efterblivna" innebär att den skjuter efteråt. Till en del kommer mer tändning förväg netto du bättre prestanda och bränsleeffektivitet, men kommer att öka utsläppen och minska motorns oktan tolerans. Det är en fin balansgång, men lätt att uppnå när man har rätt verktyg. Saker du behöver
Rag
Förgasare renare
Grön risiga pad
Sandpapper ljus
Timing
grundläggande handverktyg
Visa fler instruktioner
1

Leta inställningsmärkena på din harmonisk balansaxel, den tunga, ring-liknande anordning på baksidan av din vevaxelns remskiva. Inställningsmärkena vanligtvis kastas i ytan av balansblock. På vissa motorer har balansaxel en graverad linje, och siffrorna är på motorblocket.
2

Rengör Balansblock med en trasa och förgasare renare för att ta bort fett och smuts, särskilt uppmärksamma de graverade tändning varumärkena. Fullt torka Balansblock med en trasa och spreja balansaxel och siffrorna med vit sprayfärg. Vänta tills färgen torka och sedan köra en bit sandpapper över balancer yta för att ta bort en färg där. När du gör detta, kommer färgen i de graverade siffrorna förblir ljusa och läsliga.
3

Koppla vakuum linje som går in i din distributörs vakuum förväg modul (om sådan finns) och anslut ledningen med en gammal bult eller en golf tee. Detta steg är avgörande, eftersom de lämnar vakuum förväg ansluten kommer kasta av dina första förskott inställningar. Lossa distributör hold-down klämma, därefter passa upp det bara lite för att hålla distributör i stället.
4

Starta motorn och ta upp det till sin arbetstemperatur och sedan stänga av den tillsammans med alla lampor och elektriska apparater i bilen. Anslut din timing ljus till tändkabeln på nr 1 cylinder. På radmotorer, är nr 1 framåt-mest cylinder. På V-konfigurerade motorer är No.1 cylindern vanligtvis förarsidans cylinder. Av anmärkningsvärt undantag här är Fords V-8 motorer, där No.1 kan vara på passagerarsidan.
5

Starta motorn och peka tidpunkten ljuset på din harmonisk balansaxel. Ljuset blinkar i synk med tändstiftet skjuter på denna cylinder. Om du inte ser några markeringar på balansaxel (bredvid pekaren-indikatorn på blocket) och sedan koppla ur stroboskop och anslut den till front-mest cylinder på den andra sidan. Lossa nedhållande klämma något.
6

Notera balanserarens läsning relativt pekaren. På balansblock eller motorblocket ser du antingen en nolla eller bokstäverna "TDC", som står för "övre dödläget." Generellt sett siffrorna nedan varumärket är grader av förskott och nummer ovanför det indikerar retard, men din balansblock bör ange båda hållen. Om du inte vet säkert, slå sedan distributören lite mot riktningen av vakuum förskott modulen och lyssna efter en ökning av motorns varvtal. Detta är riktningen för antändning förskott.
7

Vrid fördelaren tills grad läsa på balansblock motsvarar storleken av förskott eller retard angetts av tillverkaren. Du kan vanligtvis hitta denna information på utsläpp tagg under din huv. När balancer läser raderna upp med pekaren där du vill ha det, sedan försiktigt dra ner distributören nedhållande klämma. Kontrollera igen din timing för att se till att du inte stöter distributören medan åtdragning av klämman.
8

Anslut din vakuum förväg. Om du avancerade tändningen sedan ditt tomgång blir något högre än tidigare, det kommer troligen att bli lite lägre om du efterbliven tidpunkten. Om så är fallet, vrid sedan tomgång justerskruven på spjällhuset eller carb ställa in tomgång där du vill ha det.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124414.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.