Om Imma Oil

Vinterförvaring motorn i säsongens utrustning eller ett fordon förlänger motorns livslängd. Skydda motorns inre delar mot rost och korrosion genom smörjning är nödvändig för lagring motorer under de kallare månaderna. Imma olja är viktigt att processen för att bevara en motor för användning i nästa säsong, eftersom det förlänger motorns livslängd och minskar dess underhåll och driftskostnader. Imma olja är lätt att applicera, och resultatet är värt investeringen. Betydelse

När säsongens fordon och utrustning lagras för lågsäsong, oskyddad motor och delar motor blir föremål för de delar av naturen, drastiska temperaturförändringar och dåligt väder. Denna icke-användning utsätter delar till kondens och erosion. Fogging olja är utformad för att hålla erosion i schack genom att tillhandahålla en skyddande beläggning och långvarig smörjning till motordelar. Den ger skydd under frysning månaderna, när andra former av motorns smörjning kan frysa eller upphöra att vara effektiva. Imma olja skyddar också motorer från kvarvarande bränsle under lagring månaderna, vilket kan minska motorns prestanda, öka året runt underhåll, orsaka startsvårigheter, och minska den totala livslängden på utrustningen.
Funktion

Fogging olja appliceras till förgasaren när den får slut på bränsle. Oljan är kraftigt sprutas in i förgasaren som sista bränslet brinner ut, för att ge det ett fullt skikt av skydd för vinterförvaring. Det är också tillämpas, i sprayform, till de inre ytorna av motorns cylindrar, för att ge ett jämnt lager av skydd och därmed förhindra cylinder skador. I gasmotorer är imma olja sprutas in i luftintaget som motorn är igång, och i dieselmotorer, är det appliceras på insuget. Detta är att se till att oljan fördelas till de svåra att nå områden.
Typer

bilda dimma olja applikationer skyddar flera typer motordelen. Finns i sprayform, kan imma olja lätt appliceras på ventilstyrningar, kolvar, delar intag, cylindrar och ringar av kraftutrustning. Imma olja är avsedd att skydda två-och fyrtakts fritids cyklar och fyrhjulingar, handhållna elverktyg, mindre motorer som används i gräsklippare, jordbruk och anläggningsmaskiner.
Fördelar


Tillämpa imma olja till en lagrad motor eller motordriven utrustning förhindrar fukt från att nå sina metallytor, förhindrar rost och korrosion. Imma olja ger också smörjning och extra skydd för de rörliga delarna av motorn för att säkerställa dess funktion i nästa säsong. Det används i alla typer av motorer och ger en enkel uppstart nästa gång utrustningen används. Det brukar inte innehåller skadliga kemikalier, såsom klorerade lösningsmedel och CFC.
Överväganden

Allmänna motoroljor ger skydd under motorns användning, när motordelarna används ofta . När en motor måste sitta under en längre tidsperiod, är motoroljor begränsade i sin effektivitet. Imma olja har utvecklats för att ge skydd när en motor är pensionerad för säsongen. Den bevarar integriteten av motorn och sätter scenen för ytterligare ett år för maximal användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124403.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.