Var är O2 sensor i en Honda Civic?

Syresensorn (O2S) i din Honda Civic är en del av motorns avgasreningssystem, vilket bidrar till att minska mängden giftiga gaser som släpps ut i atmosfären. Övervakning syrehalten i avgaserna är ett utmärkt sätt att analysera en motordriftförhållande. Och detta sker genom användning av syresensorn. Identifiering
p Om du öppnar huven på din Honda Civic, mest troligt att du kommer att hitta syresensorn (O2) är monterad i avgasröret, ovanför avgasröret fläns. På vissa modeller är exakta platsen kan variera, men du kan alltid hitta givaren genom att följa grenröret och röret. Beroende på årsmodell på din Honda Civic, kan du hitta en primär Oxygen Sensor (PHO2) precis innan katalysatorn och en sekundär Oxygen Sensor (SHO2) direkt efter katalysatorn.
Function

När din Honda Civic når driftstemperatur, börjar O2 sensorn för att skicka en spänning signal-mellan 100 och 900 milivolts (mV) till motorns styrdator som motsvarar den mängd syre som finns i avgasflödet som passerar genom katalysatorn. En hög koncentration av syre detekteras-närmare 100 mV-tolkas av datorn som en mager bränsle-luftblandning. Motorn Datorn gör sedan justeringar för att öka bränsleinsprutningen. Då sensorn känner av lägre syrehalt och skickar motsvarande signal - närmare 900 mV - datorn justerar och minskar bränsleinsprutningen. Och cykeln börjar igen för att upprätthålla bränsleinsprutning inom förutbestämda parametrar som lagras i datorns minne.
Typer

Mest syre sensorer använder zirconia och platina som den aktiva element för att detektera närvaron av syre i avgaserna och producera en spänningssignal. Dessutom kan zirkonium syresensorer använda ett värmeelement - lambdasond (HO2S) - som gör att komponenten att gå även innan motorn når sin arbetstemperatur, förbättrad körbarhet och bränsleekonomi. Titania syre sensorer, introduceras senare, modifiera en spänning signal från datorn genom motståndet att övervaka syrehalten.
Tidsplan

Fram till den femte generationen (1972-1995 ), kom alla Honda Samhällskunskap utrustade med endast en syresensor. År 1996 fick en andra generation av fordon On-Board (OBD-II) datorer introducerades i USA och användningen av två syre sensorer krävdes. Den primära Oxygen (PHO2) Givaren placeras mellan katalysatorn och avgassystemet. Den sekundära sensor, placerad efter katalysatorn, används nu för att övervaka den första sensorn för att förbättra bränsleekonomin och utsläppskontroll. Arbeta på avgassystemet
Varning

av ett fordon för att felsöka eller ersätta en syresensor kan kräva att motorn tas upp till arbetstemperatur. Ta extrem försiktighet eftersom avgassystemet kan nå temperaturer på 1500 K (816 C) eller mer, och kan orsaka svåra brännskador på huden.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124402.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.