Hur man gör en 2-takts Scooter Motor Senast

Kostnaden för bränsle stiger hela tiden. Levnadskostnader också gå upp som vi försöker undvika att hamna i en fullständig blow recession. Med sådana allvarliga frågor att tänka på, är det inte konstigt att många människor vänder sig till mer ekonomiska transportmedel. En av de mer populära val för många människor är att använda en 2-cykel skoter för daglig transport runt staden. De flesta 2-taktsmotorer kan anstränga lätt och slits ut snabbt. Detta gör det viktigt att ta väl hand om din scooter att göra motorn så länge som möjligt. Din 2-cykel scooter kan pågå i 300 miles eller 30.000 miles. Det beror helt på hur du tar hand om det. Saker du behöver
2-cykel motor oilFuel filterSpark plugsGapping verktyg
Visa fler instruktioner
1

Stick till en strikt underhållsplanen. Om inte annat anges i bruksanvisningen för din skoter, bör du planerar att byta olja varje 2000 miles och ge din 2-taktsmotorer en komplett melodi upp varje 5000 miles.
2

Använd högre betyg bränsle i din 2-taktsmotorer. Du kan få ett bättre pris genom att köpa 87 grade bränsle, men det är inte så rena som de dyrare bensin. Den 93 grade förädlas till en mycket högre kvalitet. Använda detta bränsle kommer att hålla insidan av din motor ren och i gott skick. Det är också användbart om du använder bränsle som har blandats med rengöringsmedel eller föremål som förhindrar korrosion, eftersom detta kommer att hjälpa rengöra insidan av din 2-taktsmotorer.
3

byta olja som beskrivs i bruksanvisningen för din skoter. Detta görs vanligtvis varje 2.000 miles, med oljekvalitet motor som är framtagen för 2-taktsmotorer. Handboken kommer att säga vilka specifika olja som tillverkaren rekommenderar. Du bör också överväga att använda syntetisk motorolja. Dessa kostar mer, men kommer att göra din skoter varar mycket längre.
4

Byt bränslefiltret regelbundet. Förgasaren på en 2-taktsmotorer har mindre passager än större motorer. Detta innebär att de är mer benägna att blockering från partiklar, och ha en bra bränslefilter är nyckeln till att förhindra detta. Du bör byta bränslefiltret på din 2-taktsmotorer varje 6.000 till 8.000 miles. Också uppmärksam på skärmarna över luftintaget ventilen. De bör rengöras regelbundet. Kontrollera tändstift ofta
5

. 2-takts scooter motorer är kända för att generera en hel del värme. Det bränner bort elektroderna på tändstiften snabbt, vilket ändrar gapping på kontakten och kan även ändra tidpunkten. Kontrollera din tändstift varje 2.000 till 3.000 miles; justera avstånd dem med ett bladmått. Du kan ibland behöva byta tändstift helt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124393.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.