Felsökning av bränslesystemet i en Cadillac Escalade

Tjänsten underhållsavtal rekommenderar 2005 eller nyare modeller av Cadillac Escalade bränslesystemet kontrolleras eller underhållas varje 25.000 miles, och 10.000 miles för äldre modeller. Detta kommer att bibehålla optimal effektivitet av fordonet. Saker du behöver
Bränsletryck testare
Bränslepump testare
Visa fler instruktioner
1

Börja med en väl ventilerad plats. Detta bidrar till att eliminera kol rök kolmonoxid förgiftning från bränslesystemet i din Cadillac Escalade.
2

Få en testare bränsletryck. Denna gadget är nödvändig för felsökning av bränslesystemet. Den ansluter till en testport på bränsleskenan som ansluter till provaren. Beroende på porten, kan den installeras i linje med bränslesystemet.
3

Kontrollera bränslepumpen med en bränslepump testare. Använd alltid bränslepumpen som uppfyller tillverkarens specifikationer. Anslut testaren bränslepumpen. Placera testare mellan förgasaren inloppet bränsleledningen och inloppet muttern. Testaren kopplingar kan dra åt för hand, är kopplingarna utförda mestadels av tunga brickor av gummi. Inga speciella verktyg behövs. Använd fordonens specifikationer. Jämför den kända pumptrycket och bränslemängden. Gör nödvändiga justeringar. Se till att bränslefiltret är fri från läckor och restriktioner. Kontrollera att volymen eller trycket inte är mindre än vad som krävs. Detta bör göras innan byte av bränslepump.
4

Utvärdera bränsleinsprutarna i din Cadillac Escalade. Detta är viktigt om bilen tvekar, misständningar, tomgång grovt och visar strömavbrott. Bränslepumpen provutrustning kan användas för att testa bränslet injektioner systemet. Gör en visuell kontroll. Detta ofta lokaliserar problemet. Leta efter slangar och ledningar som har blivit korroderat, ur eller skadas. Elektriska anslutningar ibland blir anfrätt.
5

stickprovskontroll insugningsröret eller bränsle järnväg. Leta efter läckor, skador, sprickor, slitage, rost och bucklor. Bränsleskenan fungerar som en kanal för distribution av bränsle till spridare.
6

Undersök bränslefiltret. Bränslefiltret är placerad under fordonet nära bränsletanken. För att hitta det, följ bara ut bränsleledningen från tanken tills du stöter på bränslefiltret. Bränslefiltret utför precis vad namnet antyder. Det filtrerar föroreningar och håller dem från spridare och förgasaren. Detta motsvarar bättre körsträcka och en jämnare gång.
7

Skanna bränsletanken för skador, rost, läckor, lösa fästen, korrosion. Bränsletanken kan i allmänhet hittas under fordonet nära gasporten. Smell för starka bränsle dofter. Detta är en indikation på att det finns en läcka. Använd en ficklampa för att visuellt kontrollera sömmar. Svaga sömmar orsaka skador i bränsletankar. Byt ut metallen tanken om rost är närvarande eller rengör den med ånga eller ett speciellt rengöringsmedel för att ta bort rost och bensin rester. StarTron Bränsletank Cleaner avlägsnar slam från både diesel och tankar bensin. Den säljs på lokala butiker auto del och kostar $ 26 och uppåt. Löda små punkteringar i kar eller infoga en bricka med en skruv som används för plåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124383.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.