Hur att bryta i ett nytt fordon

Om du precis har köpt en helt ny bil eller du tänker köpa en, kommer du att tacka dig själv i det långa loppet om du kör mycket försiktigt och medvetet för de första 500 miles eller så . Över tiden, auto motor bygga upp skyddande lager av olja och smörjmedel på väsentliga delar. Helt nya motorerna har inte detta skikt, och de är extremt sårbara för accelererad förslitning tills de gör. Det kan vara svårt att följa dessa regler, men kör försiktigt och noggrant under de första veckorna kommer att löna sig i slutändan. Alla stegen nedan bör följas för de första 500 miles på din nya bils vägmätare, efter det, bör det skyddande lagret av olja och smörjmedel finnas på plats. Instruktioner
1

Undvik att lämna din bil körs med motorn på tomgång. Det går bra att sitta med en tomgång motorn när du väntar på ett stoppljus eller ens i drive-thru lane, men lämna inte bilen på tomgång i mer än några minuter. Om du har fastnat i en stor trafikstockning och förvänta dig inte att flytta en tum för någon tid, förvandla din bil av medan du väntar på trafik att börja röra sig igen. Knappast några motorolja pumpar genom motorn vid tomgång, och eftersom motordelar på en ny bil är mycket ren, de ska bli torra mycket snabbt.
2

Håll hastighetsmätaren under 50 mph. Detta kan vara den tuffaste regel att hålla sig till, men det är värt att få en tidigare start på dina längre resor. Vid högre hastigheter, kommer du bära snabbt ner en ny ren motor.
3

Variera din hastighet så mycket som möjligt. Gör inte detta på bekostnad av att köra på osäkra hastigheter, men när du har möjlighet att göra det, försök att resa på ett komplett utbud av hastigheter mellan 15 km /h och 50 mph.
4

Undvik plötslig inbromsning eller acceleration. Återigen bör säkerheten kommer alltid först, och du bör inte tveka att slå igen på gasen eller bromsarna om så behövs för att undvika en olycka. Men resten av tiden, skynda långsamt och ge dig själv gott om bromsning tid.
5

Undvik grus eller grusvägar. Körning på dessa ytor sparkar upp betydande damm och andra små partiklar som kan passera genom luftfiltret och in i motorn, där de fungerar som skadliga slipmedel. Dessutom, eftersom dina däck inte kan få ett bra grepp om dessa ytor, har din motor för att arbeta hårdare än vanligt för att hålla dig rullande i lägre hastigheter. Detta, liksom alla onödiga motor stam, är viktigt för att undvika under de första 500 miles.
6

Gör ditt bästa för att undvika korta resor. Det tar flera minuter och flera kilometer för att få oljan väl fördelade över alla motordelar. När du tar en kort resa, kommer vissa av dessa delar får inte någon olja alls, och de kommer att slitas ut snabbt.
7

Överväg planerar en bilsemester så fort du tar ansvar för din nya bil. Dessa kritiska 500 miles inte behöver spridas ut under loppet av flera veckor, så att du kan ta en resa som är minst 500 miles rundresa och få det hela överstökat på en gång.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124368.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.