Hur Inspektera Drivlina i en Saturn Vue

Den 5-year/100, omfattar 000 mil drivlinan garanti på Saturn Vue de viktigaste komponenterna som gör att din SUV för att flytta, inklusive drivaxel, motor, drivaxlar och växellåda. Liksom de flesta garantier, täcks inte delar som får regelbunden slitage, som bälten och slangar, men har dock täcka de flesta av motorns inre delar, liksom lagren och kolvar. Inspektera drivlinan garantin på din Saturn Vue var 12 månader. Saker du behöver
Creeper
gamla trasor
Visa fler instruktioner
1

Inspektera komponenterna i SUV drivlinan visuellt. Skjut under Saturn Vue på en ranka och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter drivaxeln till hjulen. Leta efter läckage av fluider från lederna. Vid den yttre änden av drivaxeln, kontrollera stödfästena för drivlinan, vilket gör att de är täta.
2

Bogserbåt på konsoler i bakre fjädringssystem. Det fanns en återkallelse på 2002 till 2004 Saturn Vues grund av en svag bakre fjädring. På varv vid högre hastigheter över 45 km /h, suspensionen knäckt i ett antal fall, vilket gör att återkallelsen.
3

provköra din Saturn Vue. Lyssna noga för eventuella udda ljud, som ett klickande eller clunking när du cruising på en låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Någon av dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan.
4

Höj huven på SUV och kolla oljan och transmission vätskenivåer. Båda har metall pinnar som du drar ut. Oljestickan på en Vue är på framsidan av motorn och transmissionen oljestickan är på baksidan av motorn på förarsidan.
5

Torka av mätsticka med en gammal trasa och sätt tillbaka dem i sina respektive hål. Mäta nivåerna av vätska i behållare samt färg. Oljan ska vara nästan klar och transmissionsolja borde vara en lätt rödaktig färg.
6

Kontrollera alla slangar och klämmor är knutna till luft-och oljefilter och från motorn. Dessa är delar som inte täcks av garantin, och det skulle kunna skapa större problem om de får lov att bryta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124358.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.