Hur att granska drivlina och CV stövlar i en Ford Focus

När det gäller att ta hand om din bil, det finns vissa underhållsarbeten som ska utföras oftare på bilar än på stadsjeepar eller lastbilar. Detta beror på att bilar är traditionellt lägre till marken, vilket gör deras undersida mer känsliga för skador. Här är hur man undersöka drivlina och CV stövlar på Ford Focus. Saker du behöver Begagnad Ford Focus
Ficklampa
Rag
Visa fler instruktioner
1

Hitta drivlina och CV stövlar på Ford Focus. Under din bil, bredvid varje hjul bra, är en liten gummihölje. Detta är CV boot. Den omsluter och håller smörjningen för drivknut. CV-leden ansluter till drivlinan, vilket ansluter till styrmekanismen, som samverkar med dig som du vrider på ratten. Om CV-leden är förorenad med smuts och skräp eller har en bristande smörjning, blir styrningen av din Ford Focus äventyras.
2

Inspektera CV känga för sprickbildning, torr-röta, skarvning, skivning eller chaffing. Någon av dessa villkor äventyrar drivknut och betyder CV boot behöver bytas.
3

Kör ett test på din CV boot genom att placera en ren del av ditt trasa mot CV boot och sedan ta bort den. Se om det finns överskott smörjning på din trasa. Om så är fallet, så finns det en läcka i ditt CV boot och det behöver bytas.
4

Shine ficklampan på drivlinan för att se till att den inte lider av korrosion eller är skev eller felaktigt böjd på något sätt. Vanligtvis drivlinan fortfarande kompromisslös inte din Ford Focus har varit i en olycka.
5

Kontrollera resten av CV stövlar och drivlinor ligger nära de andra hjulhusen för att slutföra jobbet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124351.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.