Hur att granska drivlina och CV stövlar i en Chevy Cobalt

Många människor kom ihåg att göra den allmänt underhåll på deras bil. De få oljan bytt, rotera däcken och ersätta sina bromsbelägg från gång till gång. Men en ofta förbisedd inspektionen undersöker drivlina och CV stövlar. Här är hur man gör det på din Chevy Cobalt på bara några minuter. Saker du behöver
Chevy Cobalt
Ficklampa
Rag
Visa fler instruktioner
1

Slide under din bil nära en av hjulhusen. (Om du kan ta din Chevy Cobalt till din lokala mekaniker och ha dem hissa den på den hydrauliska lyften, som är ännu bättre.)
2

Lokalisera drivlina och CV stövlar. Drivlinan hänvisar till hårdvaran som ansluter dina hjul till styrsystemet. CV stövlar skydda CV-leden, som direkt ansluter till hjulet. Därför hittar du dessa delar intill hjulet väl. Det ska se ut som en gummistövel med metall som kommer ut av det.
3

Kontrollera för torr röta, sprickbildning och tårar i gummit av dina CV stövlar. Om gummit är sprucken och luft kommer in, då smörjningen kommer att torka upp. Tillsätt salt och sand i mixen och din drivknut korroderar. Vid den tidpunkten kommer det att behöva byta. Som för drivlinan, se till att hårdvaran (bortsett från smuts och sot) ser frisk och rak.
4

Badda CV boot med en ren trasa för att se om något överflödigt smörjmedel lossnar. Detta skulle vara ett tecken på att du har en tår i CV boot och att den behöver bytas ut. Det är alltid bättre att ersätta bara gummistövel, då den extra kostnaden för leden själv. Fortsätta undersöka drivlina och CV stövlar på de andra hjulen på din Chevy Cobalt tills du har slutfört
5

jobb. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124348.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.