Felsökning av Styrsystem i en Pontiac Bonneville

Den Pontiac Bonneville gick i produktion under nästan ett halvt sekel från 1957 till 2005. Pontiac reducerade modellen till en medelstor bil i mitten av 1980-talet innan det återsänds till en full storlek 4-dörrars sedan. Om du vill behålla din Bonneville, kommer du vill behålla din styrsystemet i god form genom att minnas några felsökning grunderna. Saker du behöver
GM styrservoolja
Visa fler instruktioner
1

Smörj din Styrlänkmekanism var 7500 miles. Använd detta som en möjlighet att kontrollera kopplingen till lämpliga justeringar och tecken på slitage. Du kan kontrollera kopplingen själv genom att ha en partner styra ratten medan du följer de komponenter (du bör kontrollera med hjulen upp och på marken för att kontrollera anslutningarna för glapp och friktion). Modeller efter 2000 gick till kuggstångsdrivna styrning, så du bör pressa stövlar att kontrollera styrstag slitage.
2

Rotera och balansera dina däck varje när du smörja din koppling. Kontrollera om däckslitage och se till att trycket är jämnt. Du bör också kontrollera den front-end inriktning.
3

Kontrollera din styrservoolja är ren och nivå. Refill med GM styrservoolja om behållaren är låg och kolla efter läckor och lösa anslutningar. Kontrollera att servostyrningen bältet inte slirar.
4

Kontrollera servopumpen om ratten blir svårt att vända och du har hängt med rutinmässiga styrningen systemunderhåll. Om pumpen inte producerar tillräckligt tryck kan det behöva bytas ut. Du bör också kontrollera styrväxeln och växellåda.
5

Kontrollera bromsarna om din Bonneville verkar dra i en riktning och styrningen checkar ut. De bromsok kan sitta, eller bromsarna kan dra.
6

Undersök andra komponenter framvagn och se till att ingenting stör hjulen. Kontrollera hjullagren, stötar och kulleder.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124328.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.