Felsökning av Styrsystem i en Honda Prelude

Honda erbjöd sin Prelude sport Coupe 1978-2001 innan den ersätts med Accord. Om du vill behålla din Prelude så länge som möjligt, måste du hålla styrsystemet i toppform. Felsökning kräver minns några enkla riktlinjer. Saker du behöver
Honda Ström V Steering Fluid eller S
Visa fler instruktioner
1

service Din slips länkhuvuden, Styrhus, stövlar och pumpa var 15.000 miles. Byt servostyrning bälte var 30.000 miles. Kontrollera att anslutningarna är täta och komponenterna inte är slitna.
2

Kontrollera styrservoolja medan motorn är kall, se till att inte bryta cap revben när du öppnar behållaren. Fyll upp till den övre vätskan linje med Honda Power Steering Fluid V eller S. Idle motorn och vrid ratten för att lufta systemet och fylla kroppen rack ventilen. Leta efter läckor när du är klar.
3

Håll koll på dina fälgar och däck. Dessa orsakar en hel del problem med styrningen. Rotera och balansera däcken var 7500 miles och hålla trycket ännu.
4

Rikta den främre änden om du upplever hård styrning eller vibrationer i rattstången. Om problemet kvarstår, kontrollerar pumpen för att se sin pumpa på rätt tryck. Du bör också se till att din främre delarna inte är böjda och välsmord.
5

Kontrollera hjullagren Om din bil drar åt ena sidan, om det vandrar samtidigt styra rakt. Lösa eller slitna styrlänkaget kan också bidra Som kulleder och felaktiga chocker. Om din bil fortfarande drar, kolla bromsarna för att se till att bromsok och trummor inte klibbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124307.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.