Felsökning av Styrsystem i ett Geo Tracker

Geo Tracker kom ut på marknaden 1988 som en mini SUV med en robust ljus-lastbilschassier. Modellen förlorat en del av sitt överklagande när en ny, mindre hållbara och dyrare kuggstångsväxel infördes. Du kan spara en hel del kostnader i reparationer om du hålla koll på underhåll och felsöka styrsystemet i Geo Tracker modeller tillverkade efter 1999 så snart problem uppstår. Saker du behöver
Dexron III ATF
vätska
Visa fler instruktioner
1

rotera däck, balansera dina hjul och håller den främre änden linje. Hjul påverkar styrningen, och om du upplever några ratt vibrationer eller styrning dra dessa bör vara de första punkterna på din felsökningslista.
2

Använd Dexron III ATF vätska för att smörja systemet servostyrning. Hålla halterna fulla och se till att slangar och servostyrning bälte är tight, det finns inga läckor och vätskan är fri från föroreningar.
3

service växellådan och styrlänkaget varje 3000 miles, och kontrollera andra styrande komponenterna var 7500 modeller efter 1999. Kopplingen på äldre modeller var mer hållbara. Kontrollera att komponenterna är smorda och i gott skick.
4

Dra loss styrlänkaget om du hör skallror och smörj om du hör gnissel. Du kan också kontrollera kulleder och uttag boll, speciellt om bilen knarrar under svängar.
5

Inspektera kopplingen för lösa anslutningar om du upplever ratt play. Be en vän att styra ratten från höger till vänster som du inspektera komponenter (hålla vikten på fronten). Om rörelsen i en komponent är större än rörelsen i anslutande komponenten måste du dra åt eller byt ut delen.
6

Lyft upp framvagnen att kontrollera din bil för svåra problem med styrningen. Vrid på ratten och leta efter källor till friktion. Du bör också kontrollera styrväxeln om du inte kan hitta ett problem med kopplingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124306.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.