Felsökning av Styrsystem i en Dodge Caravan

Dodge Caravan minivan är en av de tre Chrysler minivan serier krediteras med att skapa den minivan marknaden. Nu i den femte generationen, är det fortfarande en populär familj transportfordon. Styrning är särskilt viktigt för din familjs säkerhet och du kan felsöka problem med styrsystemet på alla modeller om du följer några enkla regler. Saker du behöver
Mopar Servostyrningsvätska
Visa fler instruktioner
1

Behåll din minivan Trailer komponenter. Bra underhåll kan förebygga de flesta vanliga problem med styrningen. Kontrollera slips länkhuvuden och Styrlänkmekanism var 15.000 miles och smörj varje 30.000. Rotera däcken och balansera hjulen på ett regelbundet schema och se till att den främre änden är i linje.
2

Refill Styrservoolja när oljestickan lyder under full. Använd inte transmissionsolja, användning Mopar Servostyrningsvätska eller motsvarande märke. Kör motorn ett par minuter efter påfyllning för att se vätskenivån inte sjunker. Om vätskan är smutsig ersätta det helt och kontrollera behållaren för kontaminering.
3

Inspektera ditt kraftsystem steering fluid för lösa remmar, tecken på läckor eller lösa slanganslutningar. Även om slangarna inte läcker en lös anslutning kan släppa in luft i systemet.
4

Kontrollera servopumpen för påtryckningar om dina styrande halkar eller bilen blir svår att styra. Om pumpen fungerar ser efter läckor från makten styrväxel och leta efter överdrivet spela i rackvinkeljärnen.
5

korrigera alltför stora hjul shimmy genom att leta efter spel i dragstängerna och styrväxel. Du kan behöva justera eller reparera dem. Överdriven däckslitage kan också orsaka att hjulen shimmy. Byt däcken parvis, även om endast ett däck är slitet.
6

Leta efter slitna eller dåliga dragstänger eller en dålig styrväxel om bilen drar åt ena sidan. Om styrlänkaget är bra, kan problemet vara med bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124300.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.