Hur tjänst ett soltak i en Jeep Grand Cherokee

rutinmässigt underhåll på solen taket på din Jeep Grand Cherokee kommer att hålla den fungerar smidigt. Kontakta din lokala återförsäljare om du upplever läcker runt takluckan. Det finns en teknisk tjänst bulletin om behovet av nya blinkande för att rätta till detta problem, men inga specifika årsmodeller listas. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Plast skrapning Tool Review Rustoleum
New gummitätning
Level
Tryckluft
3-In-One Smörjmedel
luddfri trasa
Visa fler instruktioner
Byt packningen
1

Tillträde takluckan på din Jeep Grand Cherokee fullo genom att ta bort trim i bilen och headliner.
Sida 2

Ta bort skruvar och bultar som fäster soltak till kroppen av din Cherokee. Koppla bort strömkällan från baksidan av soltak.
3

Dra takluckan upp och bort från din Jeep Grand Cherokee. Du kan be en vän eller granne att hjälpa så att du inte skadar eller repar soltak eller fordonet.
4

Lyft gummipackningen ur sitt dike och ta bort gummi eller lim med plast skrapning verktyg. Kolla efter rost inuti diket, om du hittar någon, måla diket med en beläggning av Rustoleum att förhindra ytterligare korrosion
5

Installera den nya gummitätningen, som börjar med den yttre läppen och flytta till. inre läppen. Kontrollera tätningen för stötar eller rynkor. Avlägsna förseglingen på de orter och installera om den. Fortsätt tills tätningen jämnt sittande i diket på alla sidor.
6

Ställ din soltak tillbaka till sin ursprungliga position och fäst den i kroppen av din bil, stannar ofta för att kontrollera om nivå. Kom ihåg att koppla in strömkällan igen.
7

tillbaka interiören headliner och inredning till sitt ursprungliga läge.
Behåll din sollucka
8

Park din Jeep Grand Cherokee på en plan yta och titta på solen taket. Se till att den sitter ordentligt, inte lyftas eller upp på en sida eller i ett hörn. Om du ser en sådan skevhet, det är en indikation på spåren behöver rengöras, eller att gummitätningen behöver bytas.
9

Rengör gummitätningen runt utsidan av din sollucka med fuktig, ludd- fri trasa. Titta efter sprickor, springor eller onormalt slitage på tätningen. Byt ut den om du hittar sådana defekter, för att förhindra läckage.
10

bort inredningen och låta tyget som täcker taket på din Jeep Grand Cherokee att släppa ner så att du kan komma åt spåren till soltak. Använd tryckluft för att blåsa ut skräp och behandla spåren med 3-i-ett smörjmedel, enligt din instruktionsbok.
11

Lokalisera de fyra dräneringsrör som tar bort överflödigt vatten från takluckan. Använd tryckluft för att blåsa eventuellt skräp eller träskor från avlopp. Två av dessa rör dräneras på framsidan av din bil och två avlopp på baksidan, oftast bakom bakljusen. Kolla din instruktionsbok för exakta lägen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124236.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.