Så att hålla en bil i bra skick

Underhåll är nyckeln till att hålla din bil kör längre och bättre. Att hålla upp med all planerat underhåll och ta hand om mindre bilreparationer så fort du är medveten om ett behov kommer att spara tid och pengar, och det kommer att lägga många goda miles till din bil. Instruktioner
1

Känn ditt fordon. Läs om bilens märke, modell och år på Internet, och ta reda på vad vissa buggar kan ha. Det blir lättare att se lösningar på problem när du känner till problemen och du kan läsa om hur andra människor behandlas med samma saker i sina bilar. Det kan spara dig en förmögenhet i arbetskostnaderna för att känna till problemet snarare än att ha en mekaniker försöka lista ut det.
2

hålla bilen ren. Färgen jobb är det att göra bilen ser trevlig och att skydda den från väder och vind. Tvätta bilen regelbundet med en bra biltvätt lösning eller ett milt rengöringsmedel. Håll det vaxade, liksom. Du kommer att veta det behöver vaxas när vattnet slutar bildar små pärlor på bilen.
3

Skydda bilen från vinterns slitage. Körning genom snö och vägsalt är speciellt frätande för målgång, så se till att hålla upp med rengöring och vaxning, särskilt på vintern. Tvätta inte bilen om temperaturen är under noll, men eftersom saltet inte går att tvätta bort. Om du sätter en salt-täckt bil i ett varmgarage, kommer du att göra det mycket lättare för saltet att korrodera ditt fordon. Var medveten om att ibland biltvättar använder återvunnet vatten, så att du kan spraya bilen med salt från de sista bilarna som spolades. Fråga om detta innan du väljer var du ska tvätta din bil.
4

Håll dig uppdaterad med bilens oljebyten. Regelbundna oljebyten spara gas pengar och hålla motorn igång i toppform. Se till att oljan byts minst en gång varje 5000 miles, även om vissa säger bilar gör bäst när oljan byts var 3000 miles.
5

Kontrollera bilens vätskor ofta. Se till att vatten, olja, servostyrning vätska, transmissionsolja, kylvätska flush och bromsvätska är rena och på rätt nivå. Håll dig uppdaterad med luftfilter och oljefilter. De gånger för att kontrollera alla dessa kommer att anges i instruktionsboken.
6

Behandla bilen med respekt. Kör inte på mach ena eller göra hårnål skrikigt svängar. Kör bilen rimligt. Du kan gå snabbt, men det är bäst att inte pistolen motorn hela tiden eller rev det utan anledning vid stoppljus. Bromsa försiktigt snarare än att stampa på pedalen. Hård inbromsning bromsbeläggen att bära ner för snabbt. Om du behandlar din bil försiktigt, kommer det kör väl för mycket längre.
7

Gör mindre reparationer medan de fortfarande är små. Låta de små sakerna går en stund kan orsaka andra saker att bära ner eller bryta helt och hållet. Om du fixa saker medan de är små, kommer det att kosta mindre och hålla bilen går bra för längre genom att skydda bilens övriga delar. Hemligheten till en bils livslängd är att hålla upp med saker i god tid. Om du tar hand om din bil, kommer det att ta hand om dig.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124224.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.