Hur Spola Radiator i en Cadillac Escalade

För att öka livslängden på en bil, bör en ägare utför nödvändigt underhåll på en regelbunden basis. Till exempel, under normala körmönster, bilen samlas skräp i kylsystemet. För att hålla skadorna från detta skräp till ett minimum med några år en ägare bör spola kylaren. Detta skydd är enkel nog att de flesta någon bil ägare kan göra det. Saker du behöver
Destillerat vatten
Wrench
Vattentäta handskar
dräneringstråg eller hink
engångsbehållare
Cadillac Escalade godkänd kylvätska
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på plant underlag. Om möjligt, kör Cadillac Escalade upp på en bil riser för att komma under den automatiska lättare. Kontrollera att parkeringsbromsen för lastbilen är på innan arbetet påbörjas.
2

Pop huven på Escalade och röra kylaren. Om radiatorn är sval vid beröring, sedan lossa kylarlocket med ett varv. Vänta några sekunder för att se till att kylaren trycket är borta. Nu, ta bort kylarlocket.
3

Placera en hink eller facket under radiatorn avtappningspluggen för att fånga den gamla kylvätskan.
4

bort kylaren avlopp kontakten från botten av kylaren och låt allt kylmedel avloppet i hink eller fack. Du kan behöva en hylsnyckel för att ta bort avtappningspluggen under spolning av radiatorn.
5

Kontrollera alla slangar och anslutningar på kylaren som kan behöva bytas ut. Om anslutningarna visar korrosion eller slangar känns svampig eller har sprickor, kan detta vara tecken de behöver bytas ut.
6

Sätt tillbaka den gamla kylvätskan i en förslutningsbar behållare att avyttra ordentligt senare. Eftersom detta kylmedel är extremt giftigt, bör du kassera det på en lokal avfallsanläggning eller en bilmekaniker butik.
7

Spola kylaren med destillerat vatten tills det är klart i ditt avlopp hink eller fack . Du kommer att behöva göra sig av med spolvätska ordentligt också.
8

Byt avtappningspluggen i botten av radiatorn.
9

Fyll kylaren med kylvätska till högsta nivå utan spill. För att uppnå bästa prestanda, köpa kylvätska som godkänts för användning med Cadillac Escalade.
10

Slå på tändningen med kylarlocket fortfarande avstängd. Låt bilen gå tills motorn fläkten stängs av och på två gånger. Sedan, låt motorn svalna och kontrollera nivåerna kylarvätska. Om vätskenivån sjunkit under maximum, tillsätt lite mer kylvätska, byta kylarlocket och stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124213.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.