Hur identifiera broms problem

När det gäller bilsäkerhet, toppar ingenting bromssystemet i bilen. Ett misslyckande i detta system kan leda till en allvarlig olycka, därför är det viktigt att veta när du har en broms problem innan det är för sent. Ibland ett fel i det här området är uppenbara, andra gånger är det inte. Här kommer vi att lära dig att dechiffrera några av de vanligaste symtomen broms problem du kan stöta på. Läs om de situationer som beskrivs nedan eller provköra bilen på en säker och icke-trafik område nära ditt hem och jämföra resultaten. Instruktioner
1

bedöma situationen. Kan du höra ett svagt eller högt ljud varje gång du trampar på bromsen? Slipning, gnisslande eller några andra onormala ljud kan tyda på slitna break skor eller dynor, härdade eller förorenat foder, bristande smörjning eller förlorar mekanisk del i bromsen.
2

Steg på bromspedalen. Behöver du tillämpa mycket tryck för att aktivera pedalen? Du kanske har ett problem på bromsen booster, en läcka i paus vätska eller fett på paus foder eller ett eventuellt mekaniskt problem på en av enheterna Hjulbroms
3

Bromsa. som du gör normalt. Så fort bilen kommer till ett fullständigt stopp, släpp bromsen och börjar accelerera. Känner du bromsarna fortfarande håller på hjulen tillfälligt? Detta dra symptom kan orsakas av ett fast broms cylinder kolv, en förorenad bromsback eller dyna eller ett fel i huvudcylindern eller parkeringsbroms. Flytta din högra fot på bromspedalen och starta
4

påtryckningar. Har pedalrörelsen för snabbt till golvet innan bromsmekanismen aktiveras och bilen börjar att sluta? Luft kan ha läckt in i bromssystemet eller bromsbackarna är dåligt inställd eller ett tryck backventil sviktar.
5

Steg på bromspedalen. Känner du bilen skruvat lite åt sidan? Du kanske har en frusen bromsok eller hjulcylinder kolv eller ett förorenat paus sko eller trumma.
6

uppmärksam på dina händer och fötter när du trampar på bromspedalen. Känner du en lätt eller stark vibration tydligen kommer från ratten eller pedal? Den mest troliga orsaken är en skev paus skiva, en out-of-runda bromstrumma eller någon annan ovanlig kondition på skivan eller trummor.
7

Applicera tryck på bromspedalen. Är det nå nästan golvet innan fordonet börjar att sakta ner eller kommer till en punkt? Det kan finnas flera orsaker: bromsok kolv eller hjulcylinder har fastnat, ett av de break slangarna kan vara igensatt, ett vakuum linje att gå till paus booster är lös eller pausen booster själv misslyckas, huvudcylindern behöver service eller foder kuddar eller skorna är förorenade.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124205.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.