Hur vinterförbereder en fyra-hjulsdrivna bil

Vinterkörning är inte lika roligt som att köra på sommaren med rutorna nere och musik skrällande. Det är dessutom inte så säker. Mellan snöstormar, isiga vägar och tidigare solnedgång, måste du se till att du har en pålitlig bil. Du kan ha en säker säsong vinterkörning genom att lära sig vinterförbereder din fyra-hjulsdrivna bil. Instruktioner
1

Kontrollera att fyra-wheel-drive system fungerar korrekt. De flesta ägare av en fyra-wheel-drive-bil eller SUV använder inte det på våren eller sommaren, så det är viktigt att testa det innan den första stora snöstormen.
2

Kontrollera frostskyddet nivå och lägga till fler om det behövs. Om du bor i ett extremt kallt klimat, kommer den 50/50 förhållande som används i frostskyddsmedel i de flesta klimat fungerar inte för dig. Du kan behöva leta efter en specialiserad produkt.
3

Byt olja och oljefilter för att skydda din motor. Om du inte har ett uppvärmt garage för att hålla bilen varm och skön, är chansen att du kommer att starta det kallt. Ren olja och ett nytt filter kan bidra till att lindra stress kallstarter på din motor.
4

Kontrollera dina däck. Slitna däck utan slitbanan gör ingenting för att hålla bilen på vägen under is eller snö. Om trappstegen ser slitna, har dina däck ersätts. Om du bor i ett klimat som får mycket snö, överväga att ha vinterdäck sätta på din bil.
5

Byt dina vindrutetorkare och kontrollera vätskenivån. Spruckna eller slitna vindrutetorkare kan inte effektivt rengöra vindrutan och ger dig optimal sikt.
6

Förbered ett kit akut resa för att hålla i din bil. Satsen bör innehålla nödraketer, kablar jumper, en filt, vatten på flaska, ett par mellanmål och ett första hjälpen-kit. Det skadar aldrig att vara förberedd om du får strandsatta i dåligt väder eller kan hjälpa någon som inte winterize sin bil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124187.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.