Hur man byter stötdämpare

Stötdämpare används för att garantera en mjuk gång, även när du kör över ojämn terräng. Efter körning på en uppsättning av chocker för en stund, kan de bli slitna och behöver bytas ut. Som med de flesta bil-underhåll frågor, kanske du kan byta stötdämpare på egen hand. Saker du behöver
skiftnycklar (både uttag och kombinationen) katalog domkraft
Rust penetrator
Vice grepp
Visa fler instruktioner
1

Lift den bakre delen av fordonet från marken med hjälp av en domkraft. Lindra spänningen på dina hjul och fjädring. Ge dig själv tillräckligt med utrymme så att du kan glida under bilen bekvämt.
2

bort hjulen förknippade med de chocker som du planerar att byta. Hänga på muttrar, bultar och navkapslar, eftersom du kommer att ersätta dem inom kort.
3

Lossa de nedre bultarna anslutna till stötdämparen. Skär igenom insamlat rost med hjälp av en rost genomträngande.
4

Lossa stötdämparens övre fäste. Detta måste göras för att båda ändarna av chocker. Du kan behöva köpa en monterad drevsats att hålla kolvstången från att rotera medan du arbetar, även om du kanske kan använda ett par av vice grepp lika lätt.
5

Installera gummikuddar att följa din nya uppsättning av stötdämpare. De är utformade för att passa på den gängade stången.
6

bort de plastband som används för att komprimera en ny uppsättning av stötdämpare. De är bara komprimeras under transport och lagring.
7

Installera din nya uppsättning av stötdämpare. Använd samma nyckel och drev in för att sätta dina nya chocker på plats. När de har monterats i rätt position, dra dem på plats.
8

Byt hjulen du har tagit bort. Ta bort domkraft.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124151.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.