Hur Rengör batteripolerna med Cola

Om din bil eller lastbil har byggt upp korrosion på batteripolerna, kommer korrosionen hindra fordonet från att starta. En effektiv metod för att bli av med korrosion och rengör och kablarna batteri och återställa bilens start makt är att hälla cola på batteripolerna. Detta är en reparation som de flesta fordonsägare kan åstadkomma själva. Saker du behöver
Skiftnyckel
platt skruvmejsel
Cola
gammal tandborste
hink vatten
Rag
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera att fordonets motor är avstängd. Pop fordonets motorhuv och prop huven öppen, med staven hood prop
2

Lossa bulten på klämman batterikabeln markeras med. "-" Tecken, som anger den negativa kabeln. Använd en skiftnyckel för att lossa bulten. Med vissa batterier, måste du använda en platt skruvmejsel för att lossa kabeln.
3

bort minuskabeln från batteriet. Lean bort från batteriet, se till att det inte röra en metalldel på fordonet
4

Ta den positiva batterikabeln från batteriet -. Den märkt med ett "+"-tecken - - på samma sätt som du tog bort det negativa. Kontrollera att de två batterikablarna inte vidrör varandra.
5

Häll cola över korroderade anslutningar och batteri kabeländar. Börja i mitten av batteriet och arbeta ut mot en terminal och kabel. Återgå till centrum och arbeta för den andra terminalen och kabel.
6

Vänta några minuter för cola för att bryta igenom korrosion. Skrubba terminalerna och kabeländarna ordentligt, med en gammal tandborste.
7

Häll en hink vatten över batteriet och kablarna att skölja dem. Torka av batteriet och kablarna torra, med hjälp av en trasa, eller ge dem tid att torka.
8

Skjut den positiva batterikabeln till batteriets pluspol, och dra åt bulten med hjälp av skiftnyckel. Dra kabeln med platt skruvmejsel, om det behövs.
9

Fäst den negativa batterikabeln på samma sätt, när du ansluter den positiva kabeln.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124143.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.