Så för att förhindra en överhettning av motorn

Motorn i bilen, traktor eller gräsklippare kommer att utföra mer effektivt och håller längre, om det inte är tillåtet att överhettas. Överhettning av motorerna kan vara ett särskilt svårt problem att hantera när vädret är varmt, men det kan hända när som helst under alla väder. Instruktioner
1

Förhindra en gräsklippare motor från överhettning genom att se till att det inte har samlats klumpar av gräs, fett eller skräp runt eller under motorn. Gräsklippare brukar komma utrustade med luftkylda motorer. Även om dessa motorer är lätta att underhålla eftersom de kräver ingen skärvätska, kontrollera regelbundet för att se till att luften flödar fritt till motorn.
2

Kontrollera vatten och frostskyddsmedel regelbundet i bilmotorn till förhindra överhettning. Frostskyddsmedel skyddar inte bara på vintern genom att hålla fluiden i kylsystemet från att frysa, men även reglerar koktemperatur av vatten i motorns avgassystem. Anti-freeze höjer faktiskt den temperatur vid vilken motorn vattnet kokar. De flesta fordon använder ett förhållande av hälften vatten hälften frostskyddsmedel.
3

Byt termostaten på bilens motor om det inte fungerar. Motorn termostaten registrerar temperaturen på kylvätskan och öppnar en ventil när kylvätskan når en hög temperatur. Om termostaten inte fungerar korrekt, kommer motorns vätskan förbi kylaren och hålla cirkulerar i motorn.
4

Låt din motor att köra medan du tittar på slangarna, kylarlock och vattenpumpen kontrollera eventuella läckor. För att förhindra att din motor från överhettning bör läckor fastställas omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124136.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.