Hur man gör en bil för evigt

Rutinmässigt underhåll och allmän god vård är avgörande för att ge din bil en mycket lång och livslängd. Instruktionsboken och fordonsunderhåll guide säger allt. Du måste bara ta dem ur handskfacket och följa med. Instruktioner
1

Kör din bil med omsorg och behandla din nya bil med respekt. Ta din tid och se hur den hanterar på vägen. Undvik aggressiva acceleration eller racketen på bromsarna. Detta bara orsakar onödiga slitage på växellåda, motor, bromsar och fjädring. Det avfall också en hel del gas
2

Låt din bil för att värma upp -. Bara några minuter innan du kör iväg på vägen. Inte sätta foten på gaspedalen under denna tid, snarare, låt bilen tomgång. Detta kommer också att ge tid för oljan att nå cylindrarna. Din bil kommer att uppskatta dessa få minuter till "vakna." Addera 3

kolla oljan och flytande kontroller och förändringar regelbundet. Läs vad din instruktionsbok rekommenderar för regelbundna oljebyten och göra det. Du är bara att be om underhåll problem om du kör med smutsig olja eller bara ignorera att det är förgången tid för ett oljebyte. Glöm inte att byta oljefilter och att kontrollera alla dessa andra vätskor såsom din transmissionsolja, bromsvätska och även vätskor torkare. Ett par extra dollar för vätskor kommer mer än kompensera för de hundratals dollar du annars får betala i större reparationer.
4

uppmärksam på vad din instruktionsbok rekommenderar om rutinunderhåll. Det finns alla typer av remmar, slangar, bromsrör, poäng och pluggar som håller bilen körs och stoppa som det ska. Följ tillverkarens anvisningar och rekommendationer för dessa och det kommer att spara pengar och oräkneliga huvudvärk behandlar underhållsproblem.
5

Var medveten om extrema vädersituationer. Extrem värme och extrem kyla både kan orsaka svårigheter för din bil. Alltid vara beredd på de kalla vintermånaderna med tillverkarens rekommenderade frostskyddsmedel. Glöm inte att ta hand om utanför och nedanför samt om du bor där det finns is och snö, eftersom vägarna är täckta i salt-och avisningsmedel. Dessa måste tvättas bort som vädret tillåter för att förhindra skador på bilens finish.
6

inte fastna med ett dött batteri. Din bruksanvisning kommer att låta dig veta om hur lång tid du har att förvänta dig batteriet att räcka. Var medveten om när denna tid närmar sig och ersätta det några månader för tidigt. Köp den mest kraftfulla batteriet rekommenderas för din bil. Du önskar att du hade när du har fastnat på sidan av vägen med ett dött batteri.
7

Använd rätt bränsle till din bil. Om din bruksanvisning rekommenderar mid-grade bränsle, ALDRIG sätta diesel i bilen. Om det står placeras i "mid-grade", så gör det. Låt inte bränslenivån komma så långt ner att du fruktar slut på gas. Detta skulle kunna påverka hur motorn sprutar in bränslet att köra och kommer så småningom orsaka motorproblem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124105.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.